RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her raser fansen mot Deilas Celtic

PORTEST: Noen Celtic-fans samlet seg for å protestere mot sin egen klubb etter kampen.
PORTEST: Noen Celtic-fans samlet seg for å protestere mot sin egen klubb etter kampen. Foto: Jeff Holmes (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg forstår at de er sinte, sier nordmannen.

CELTIC - MARIBOR 0-1 (1-2 sammenlagt):

Ronny Deilas korte tid som manager i Celtic har vært som en berg-og-dalbane. Klubbens fans krever at Celtic kvalifiserer seg til Champions League, men da skottene ble rundspilt og gruset av polske Legia så det ut til at den drømmen var gravlagt for denne sesongen. Takket være et ulovlig innbytte fra Legias side, fikk Celtic likevel en ny mulighet til å nå Champions League.

Maribor fra Slovenia var det overkommelige hindret som sto mellom skottene og den gjeveste europacupen. Da Deilas menn klarte 1-1 i første kamp - på bortebane - så hindret enda mer overkommelig ut for storklubben. 

- Skjønner sinnet
Deila ville nok likevel uansett vært den første til å si at det ikke finnes garantier i fotball og det fikk han smertelig erfare i returen tirsdag kveld.

Celtic spilte en dårlig kamp på hjemmebane, mens gjestene kjempet med nebb og klør. Med rundt et kvarter igjen å spille sørget Marcos Tavares for at det er laget fra Slovenia og ikke sluggerne fra Glasgow som går videre.

Dermed må Deila bruke det resterende av sesongen på å guide Celtic til ligagull i den skotske toppdivisjonen. Celtic får også muligheten til å spille i Europa League denne høsten, noe som i hvert fall er en liten trøst.

- Til syvende og sist er det bare en ting å si og det er at vi ikke var gode nok. Vi virket redde. Vi løftet oss etter pause, men Maribor scoret på sin sjanse. Det er en vond følelse, men det finnes ingen unnskyldninger, sier Deila.

- Jeg vet at vi med tiden kommer til å bygge et bra lag med noen nye mann inn. Vi har også slitt litt med skader så langt denne sesongen. Men jeg skjønner at fansen er sinte, vi har ikke vært gode nok, sier treneren.

Deila venter at nye folk snart kommer inn.

- Vi kan ha to nye på plass innen mandag (da overgangsvinduet stenger). Jeg vil helst være i Champions League, men Europa League er en bra turnering.

Stefan Johansen var heller ikke fornøyd og sa følgende til Viasat:

- Vi må innrømme at vi spilte en dårlig kamp. Per dags dato er vi ikke gode nok. Vi fikk ikke spillet vårt til å sitte, og kontringene fungerte heller ikke.

Ifølge nyhetsbyrådet PA skal en gruppe fans ha samlet seg etter kampen for å protestere mot klubbdirektør Peter Lawwell, mannen som ansatte Deila.

Trøbbel
Det var vertene som kom best i gang i den skjebnesvangre kampen og allerede etter fire minutter var Celtic farlig frampå. Jo Inge Berget viste gode takter da han dro seg fri og slo inn foran mål. Ballen gikk forbi keeper og gjestens Marko Suler var nær ved å sette kula i egne nettmasker.

NY FIASKO: Ronny Deila og Celtic kan glemme Champions League.


Etter hvert tok Maribor mer og mer over i Skottland. Celtic har slitt med forsvarsspillet under hele Deilas tid som manager og imponerte heller ikke tirsdag. Flere gnager var vertenes forsvarsspillere på utrygg grunn.

Etter en snau halvtime ble det spesielt farlig. Mitja Viler viste god teknikk da han fintet ut Efe Ambrose og deretter fyrte løs fra rundt 16 meter. Keeper Craig Gordon fikk med nød og neppe reddet og den tidligere Rangers-burvokteren var også kjapt ute og fikk hindret at returen ble ivaretatt.

Alt i alt var ikke første omgang noen indrefilet. Begge lagene gjorde mange enkle pasningsfeil og kvaliteten var laber. Det var i grunn vanskelig å se for seg hvordan et av disse to lagene skulle klare seg i Champions League.

TUNG KVELD: Stefan Johansen og Celtic røk ut av Champions League.

Kalddusj
Andre omgang ble litt mer fartsfylt og Celtic kom til noen brukbare sjanser.

Først var midtstopper Virgil van Dijk nær ved å komme på ballen etter et farlig innlegg og like etter satte Callum McGregor ballen i tverrliggeren.

Jo Inge Berget og Anthony Stokes var begge involvert i angrepet, før stjerneskuddet McGregor var centimetere unna å sende Celtic foran.

Maribor nektet imidlertid å gi seg og i det 65. minutt fikk gjestene en god sjanse ved Dare Vrsic, men Craig Gordon i buret gjorde en god redning.

Etter 74 minutter kunne han ikke stoppe gjestene. Viler slo inn og etter litt klabb og litt babb kom Marcos Tavares på ballen og satte inn 1-0.

Like etter var Maribor nær ved å gjøre 2-0 ved Jean-Philippe Mendy. Han dro seg innover og fyrte løs, men igjen var Gordon god og reddet skuddet.

Celtic mobiliserte en aldri så liten sluttspurt og van Dijk fikk en megasjanse på overtid, men Maribors keeper reddet strålende. Dermed var Celtic ute.

Johansen: - Tungt
Manager Ronny Deila måtte tåle mest kritikk, men to av hans tidligere Strømsgodset-elever, Jo Inge Berget og Stefan Johansen, tok også del i nederlaget.

- Det er tungt å tenke på at det ikke blir mesterligaspill. Vi hadde alt i egne hender. Det er et skikkelig slag i trynet, sier Johansen til Dagbladet.

I likhet med Deila mente han at Celtic ikke fortjente en plass i det lukrative gruppespillet.

- Vi spilte en dårlig første omgang og fikk ikke det trykket vi ønsker. I annen omgang skapte vi noen sjanser vi kanskje burde sette, men jeg vil ikke skylde på spissene våre heller. Vi er ikke gode nok og fortjener ikke å gå videre.

Kjedelig
En av disse spissene var Jo Inge Berget. Han ble tatt av etter 65 minutter og hadde en sur kveld på hjemmebane.

- Det er dritkjedelig. Rett og slett. Det var ikke dette vi ville, sa Berget til Dagbladet.

Han ble smått overrasket over at Deila byttet ham ut.

- Ja, jeg skulle gjerne fortsatt på banen. Det er Ronny som styrer dette, og han hadde sikkert en plan bak byttet. Jeg var i hvert fall klar for å spille mer, og vi hadde ingen avtale om at jeg skulle byttes ut. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere