*Nettavisen* Sport.

Her redder hun Norge fra åpningsfiasko

Foto: AP/Scanpix

De norske jentene slet med effektiviteten mot Ekvatorial Guinea.

NORGE - EKVATORIAL GUINEA 1-0:

På den offisielle FIFA-rankingen i kvinnefotball er Norge ranket som nummer ni i verden. Ekvatorial Guinea derimot, er rangert helte nede på en 61.-plass.

Da de to lagene møttes under den første kampen i gruppe D av kvinne-VM onsdag ettermiddag, var det imidlertid lite som tydet på at det var så stor forskjell på lagene.

Avgjorde på tampen
De norske jentene slet nemlig med å dominere kampen og Ekvatorial Guinea plaget Eli Landsems utvalgte mer enn det som var ventet på forhånd.

Det skulle faktisk drøye helt til det 84. minutt før Norge endelig fikk hull på byllen mot laget fra Afrika.

Venstreback Hedda Strand Gardsfjord fant innbytter Leni Larsen Kaurin, som la inn for mål. Etter en svak keeperinvolvering landet ballen hos Emilie Haavi, som dunket den opp i nettaket.

Scoringen var nok til å sikre det norske laget tre poeng i åpningskampen og dermed har Norge poengmessig fått en god start. I de neste kampene venter Australia og Brasil.

Flere gratismuligheter
Begge lag skapte store sjanser i løpet av oppgjøret, selv om det altså skulle drøye med uttellingen.

Den første norske sjansen var det målscorer Haavi som fikk allerede etter to minutters spill. Etter en svak klarering fikk hun en gratismulighet, men banket ballen i stolpen fra skrått hold.

Også Isabell Herlovsen kunne gitt Norge ledelsen tidlig i kampen, da hun fikk avslutte fra god posisjon i det niende minutt. Ballen gikk imidlertid over mål.

Også på tampen av første omgang fikk Norge en gratismulighet. Lise Thorsnes kom seg ned til dødlinja og hadde mange medspillere inne i boksen, men avsluttet selv, i stedet for å legge inn.

Også Ekvatorial Guinea hadde sine muligheter og på overtid var det bare en god Ingrid Hjelmeseth i det norske buret som forhindret at afrikanerne gikk til pause med ledelse.

Mykjåland traff stolpen
I andre omgang fortsatte Norge å skape store sjanser, men det ville seg liksom ikke helt.

Isabell Herlovsen fikk blant annet flere gode muligheter til å sette inn kampens første fulltreffer, men avslutningene holdt ikke mål.

Lene Mykjåland var også nære på da hun traff stolpen etter 55 minutter. Like i forkant hadde også Ekvatorial Guinea hadde en eventyrlig sjanse til å finne nettet.

Men etter mange forspilte sjanser skulle det altså lykkes for Emilie Haavi helt på tampen. Nettkjenningen betyr at landslagstrener Eli Landsem får arbeidsro fram til møtet med Brasil søndag.

HTML EMBED

Annonsebilag