*Nettavisen* Sport.

Her reddet han poeng mot Vålerenga

UTLIGNET: Sarpsborg 08-spiller Kristoffer Tokstad kunne juble for utligning mot Vålerenga lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Mens Tippeligaens toppscorer fikk rødt kort.

09.08.14 18:31

VÅLERENGA - SARPSBORG 08 2-2:

Hjemmelaget tok føringen to ganger, først med Vidar Örn Kjartansson, deretter med Ghayas Zahid, men mål av Martin Wiig og Kristoffer Tokstad sørget for poengdeling i hovedstaden.

- Det er for dårlig å gi bort ledelsen to ganger. Vi får skylde på oss selv. Målene vi slipper inn er to dødballer som vi skal rense unna. Det er for dårlig, rett og slett, sier Kjetil Rekdal til C More.

Headet i tverrliggeren
Örn Kjartansson var aktiv for Vålerenga i den første omgangen, og fikk en stor sjanse til å sende vertene foran da han kom alene med gjestenes sisteskanse etter 23 minutter. Men spissen klarte ikke å lure ballen forbi Christian Sukke.

Det var imidlertid gjestene fra Sarpsborg som fikk den største muligheten før sidebytte. For rett før pause headet Martin Wiig ballen i tverrliggeren.

To raske mål
Kun fem minutter ut i den andre omgangen fikk vertene straffe av dommer Tom Harald Hagen etter at Kjetil Berge rev i trøya til Vidar Örn Kjartansson. Sarpsborg 08-spillerne var tydlig missfornøyd med Hagens avgjørelse, uten at det fikk noe betydning for utfallet.

Kjartansson tok straffen selv og satt ballen sikkert i mål, helt nede i det høyre hjørnet.

- Akkurat når dommeren ser bort på oss holder jeg han. Han dytter meg to-tre ganger med strake armer, og det er en reaksjon at jeg tar tak i trøya når han dytter, ellers hadde jeg gått rett på ryggen, sier Berge til C More.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PROTESTERTE: Sarpsborg 08-spillerne protesterer mot Tom Harald Hagens avgjørelse om å gi straffespark til Vålerenga. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)


Det ble imidlertid en kortvarig glede for Vålerenga-fansen, for kun tre minutter senere sørget Tom Erik Breive for balanse i regnskapet.

Et frispark fra Bojan Zajic ble headet ut av Morten Berre, men klarreringen landet hos Breive i returrommet som klinket ballen opp i krysset fra 20 meter.

Reddet poeng
20 minutter før fulltid sendte Ghayas Zahid vertene opp i en ny ledelse da han la på til 2-1. Christian Grindheim slo en god passning til Zahid, som dro av Thømt Jensen før han bredsidet ballen inn i det lengste hjørnet.

Men Sarpsborg 08 hadde på ingen måte mistet håpet om poeng.

For like før slutt utlignet Kristoffer Tokstad da han helt umarkert fikk stange inn et frispark-innlegg.

Kjartansson utvist
Rett før kampslutt fikk Tippeligaens toppscorer direkte rødt kort på Ullevaal Stadion.

Kjartansson sendte Steffen Ernemann i bakken etter en kraftig dytt i ryggen, men Ernemann var ikke vond å be og falt som en svane.

– Om det er rødt kort, blir det mange røde kort i løpet av en kamp, sa en oppgitt Kjartansson til C More etter kampen.

- Det er veldig strengt dømt. Det skulle ikke vært et rødt kort, sier C Mores fotballekspert Joacim Jonsson.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.