*Nettavisen* Sport.

Her ryster de Chelsea

Foto: AP/Scanpix

Lille Southend sjokkerte på Stamford Bridge.

03.01.09 21:07

CHELSEA - SOUTHEND 1-1:

Det var Davids kamp mot Goliat, da Chelsea var vertskap for Southend i FA-cupen lørdag. Og akkurat som i bibelhistorien var det underdogen som stakk av med de største overskriftene.

Hjemmelaget åpnet likevel best, og da Salomon Kalou sendte vertene i føringen etter en drøy halvtimes spill, så alt rosenrødt ut på Stamford Bridge. Men i andre omgang så våknet gjestene til live.

Peter Clarke var mannen som tok ansvar. Åtte minutter før full tid fikk han hode på et innlegg fra unggutten Johnny Herd, men uheldigvis for Southend smalt ballen i tverrliggeren.

Den fatale missen så imidlertid ikke ut til å prege Clarke alt for mye. På overtid var han nemlig på farten igjen, og denne gangen skulle det lykkes.

Et innkast fra Herd ble flikket videre av Lee Barnard. Foran mål var den samme Clarke våkent frampå, og stanget inn utligningen, foran 6000 tilreisende Southend-fans.

Resultatet betyr at de to lagene nå må ut i omkamp, for å avgjøre hvem som tar plassen i den fjerde runden av FA-cupen.

Også West Bromwich Albion og Portsmouth må ut i omkamp for å gå videre fra den tredje runden. WBA klarte bare 1-1 hjemme mot Peterborough, mens «Pompey» spilte 0-0 hjemme mot Bristol City.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag