RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIKTIG SCORING: Branns Kristoffer Barmen scorer 1-0-målet på straffespark under kampen mellom Kristiansund og Brann på Kristiansund stadion. 
VIKTIG SCORING: Branns Kristoffer Barmen scorer 1-0-målet på straffespark under kampen mellom Kristiansund og Brann på Kristiansund stadion.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Her sender han Brann et langt steg nærmere Tippeligaen

Sist oppdatert:
Utskjelte Kristoffer Barmen (22) ble for andre kamp på rad matchvinner for rødtrøyene.

KRISTIANSUND - BRANN 0-1:

Søndagens seier mot Kristiansund sender Brann opp på direkte opprykksplass for første gang denne sesongen.

Barmen avgjorde kampen med sin straffescoring rett før pause. Det samme gjorde han da Brann vant 2-1 mot Bryne forrige serierunde.

- Straffe skal være mål ni av ti ganger, og nå har jeg scoret på tre i år, sier Barmen til C More etter kampen.

Ble mistenkt

22-åringen har ofte blitt kritisert av Brann-fansen, og forrige sesong skrev bergenspressen om at lagkamerater trodde Barmen kun fikk spilletid fordi faren hans (Rolf Barmen) var styreleder.

Etter nok en viktig scoring virker pipen å ha fått en annen lyd.

Brann-seieren, som kom foran omtrent 3000 tilskuere på et utsolgt Kristiansund stadion, sender Kristiansund ned på en tredjeplass i Obos-ligaen med 46 poeng, mens Brann altså ligger på direkte opprykksplass med 49 poeng.

- Dette var et stort steg mot opprykk, absolutt, sier Barmen.

- Surt

Kristiansund-trener Christian Michelsen var i dårligere humør enn Barmen etter kampen, forståelig nok.

- Det er surt, og jeg synes gutta gir Brann en real kamp. Vi visste det ville bli tett og jevnt, og at marginene ville avgjøre det, og det var en marginal situasjon som førte til straffesparket. Vi fikk uansett vist at det ikke er tilfeldig at vi ligger der vi ligger, sier han til C More.

Han vil ikke klage på situasjonen som førte til Branns avgjørende straffespark.

- Hands er hands, og det er straffe, mener han.

LES: Detaljert kampreferat

Kristiansund har denne sesongen fått hjelp av en arbeidsledig Ole Gunnar Solskjær på treningsfeltet. Solskjær er som kjent født og oppvokst i nettopp Kristiansund, og bor der nå sammen med kone og barn.

Sammen med hovedtrener Michelsen er det blitt fart på sakene i bygda som også har fostret gamle fotballprofiler som Arild Stavrum og Øyvind Leonhardsen.

Aldri før har laget fra Møre og Romsdag spilt i Norges øverste divisjon, men håpet om tippeligafotball i 2017 lever fortsatt - til tross for tapet mot bergenserne.

SCORET PÅ STRAFFE: Brann jubler for 1-0-målet til Kristoffer Barmen mot Kristiansund. Det målet kan bli viktig når opprykkskampen skal avgjøres senere i høst.


Selve kampen sto lenge i utakt med de flotte rammene som omringet oppgjøret. Etter en dørgende kjedelig førsteomgang ble det først dramatisk da klokka viste 47 minutter. To minutter på overtid dømte nemlig dommer Espen A. Eskås straffe til bergenserne da  Bismark Acosta headet ballen i hånda på Aliou Coly. TV-bildene ga ingen klare svar på om avgjørelsen var korrekt.

Fra ellevemeteren var Kristoffer Barmen sikker og sendte Brann i ledelsen med sin andre straffescoring på to kamper, og 1-0  sto seg til pause.

Etter hvilen var Kristiansund farlig frempå ved Aliou Coly to ganger, men Brann forsvarte seg godt.

Flere scoringer ble det heller ikke, og kampen endte dermed 1-0 til Brann.

LES: Alt om søndagens fotballkamper

Neste Kristiansund-kamp spilles ikke før 14. oktober, når Sogndal venter på bortebane. Brann møter Jerv i Bergen samme dag.

Fire runder gjenstår av sesongen.

NB: Glad i fotball? Da bør du følge Nettavisen-sporten på Twitter og Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere