RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her senker Moyes' lag Barcelona for tredje år på rad

MÅL: Her har Jordi Alba nettopp sendt ballen i eget mål.
MÅL: Her har Jordi Alba nettopp sendt ballen i eget mål. Foto: Alvaro Barrientos (Ap)
Sist oppdatert:
Luis Enrique valgte å vrake både Lionel Messi og Neymar fra start.

REAL SOCIEDAD - BARCELONA 1-0:

Barcelona har ofte slitt på bortebane mot Real Sociedad. Søndag skulle Luis Enriques mannskap forsøke å skaffe de blå og røde tre viktige poeng i kampen om gullet i La Liga.

Men nok en gang skulle det vise seg å bli tøft på Estadio Anoeta. For David Moyes' gutter, med Sergio Canales i spissen, skapte virkelig problemer for Barcelona.

- Barcelona ser tamme ut. De mangler både bevegelser og sluttprodukt, oppsummerte Lars Tjernås i C-More-studio i pausen.

Gjestene hevet seg noe i den andre omgangen, men kunne likevel ikke hindre Sociedad i å vinne 1-0. Dermed ble det hjemmeseier for Real Sociedad mot Barcelona for tredje sesong på rad.

Ved full tid mente Tjernås fremdeles at hjemmelaget fortjente seieren.

- Det er aboslutt ikke ufortjent, selv om Barcelona har mye ball. Barcelona skaper rett og slett ytterst få sjanser i løpet av 90 minutter i kvedl, konkluderte Tjernås etter kampen.

Vraket Messi
Luis Enrique valgte å starte med både Neymar og Lionel Messi på benken i søndagens kamp. Med både Pedro, Luis Suarez, Andrés Iniesta og Xavi fra start, forventet mange likevel et Barcelona-trykk fra start av i kampen.

Det skjedde ikke. I stedet var det hjemmelaget som gikk opp i føringen allerede etter halvannet minutt. Nevnte Canales slo inn fra høyresiden, og Jordi Alba endte opp med å stange ballen i eget mål. Dermed gikk vertene opp i føringen.

Det var også hjemmelaget som skapte størst sjanser videre i den første omgangen. Etter 36 minutter var det Martin Montoya som fikk kjenne på hvordan det er å møte en driblevillig Canales. Sociedad-spilleren spant rundt med Montoya, før han avsluttet mot mål. Heldigvis for bortelaget, reddet Claudio Bravo mesterlig, og resultatet forble 1-0 til pause.

Gjorde bytter
I pausen kom Lionel Messi innpå for gjestene, og bare få miuntter etter var det Neymar sin tur til å entre gressmatta. Byttene så ut til å sette litt fart i Barcelona-spillerne.

For selv om laget fra Catalonia slet med å score mål, så man antydninger, både til sjanseskaping og kreativitet, utover i den andre omgangen.

SMIL: Smil, da, Moyes! Du har nettopp slått selveste Barcelona.

Både Neymar, Dani Alves og Luis Suarez hadde muligheter til å utligne for Enriiques lag, men gjestene slet med uttellingen.

Etter 76 minutter skulle gjestene muligens hatt et straffespark, da Sergio Busquets ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren til vertene. Barcelonaspillerne ropte på straffespark, men dommeren valgte å la spillet gå videre.

Fem minutter før slutt, havnet Suarez plutselig alene med keeper. Uruguayaneren ser likevel ikke ut til å få det helt til i Barcelona, og avslutningen satt rett på keeper.

Gjestene klarte aldri å score mål, og David Moyes og Real Sociedad kunne juble for tre poeng.

Også Real Madrid snublet, med et 2-1-tap mot Valencia, tidligere søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere