RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser du Branns nye helt

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Har fått en knallstart på karrieren i rødt.

BRANN - SANDNES ULF 3-1:

Amin Askar har lenge vært et kjent navn i Fotball-Norge, men den anvendelige angriperen har ikke helt fått sitt gjennombrudd på øverste nivå.

26-åringen har gjort sine saker bra både i Moss og Fredrikstad og i vinter ble han klar for Brann. I bergensklubben har han fått en knallstart på karrieren.

I seriepremieren mot Rosenborg scoret han sitt første mål for de røde og i fredagens kamp mot Sandnes Ulf var Askar igjen svært aktiv i angrep.

Mot laget fra Rogaland skaffet han både straffe og satte inn sitt andre mål for Brann. Han bidro med andre ord sterkt til at bergenserne tok årets første trepoenger.

- I dag gjør Askar ting som kan gjøre ham til en publikumsfavoritt på Brann stadion. Han er en spiller som Brann-fansen fort kan trykke til sitt hjerte, sier MAX-ekspert Steinar Nilsen.

Sjokkerte Brann
Det var hjemmelaget som kom best i gang på Brann stadion og etter 12 minutter skulle det bli uttelling.

Rudolph Austin spilte igjennom til Amin Askar og Brann-nykommeren ble dratt i armen inne i feltet av gjestenes Harald Vindenes. Dommeren pekte kontant på krittmerket,

Fra elleve meter var Austin sikker og Brann var i ledelsen. Etter scoringen slapp imidlertid vertene seg ned flere hakk og lot Sandnes Ulf komme inn igjen i kampen.

Og gjestene fra Rogaland lot seg ikke be to ganger. I det 20. minutt fant Anderas Ulland Andersen hodet til Kamal Saaliti med et godt innlegg. Spissen headet inn utligningen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Doblet totalen
Dette var Saalitis andre scoring i Tippeligaen og dermed doblet han totalen. Spissen scoret også ett mål for Hønefoss i den øverste divisjonen i 2010-sesongen.

Og Sandnes fortsatte å presse et Brann-lag som virket en smule ukonsentrert i forsvar og som gjorde enkle juniorfeil i bakre rekker.

I det 30. minutt kom Gilles Ondo igjennom med keeper Hannes Halldorsson, men islendingen, som ble hentet inn etter at Piotr Leciejewski ble skadet i åpningen mot RBK, reddet mesterlig.

Rogalendingene hadde også et par andre svært kvalifiserte sjanser til å ta ledelsen før pause, men Brann slapp med skrekken og da dommer Kristoffer Helgerud blåste for pause sto det 1-1.

To raske mål
Brann-trener Rune Skarsfjord var nok langt fra fornøyd med hva hans disipler presterte før pause og tok Tomasz Sokolowski av banen i hvilen, uten at det var snakk om skade.

Vertene så ut til å svare direkte og i det 48. minutt havnet et innlegg på pannebrasken til Kim Ojo. Bergensernes superspiss klarte imidlertid ikke å styre ballen på mål.

Gjestene nektet likevel å la seg herse med og Gilles Ondo var stadig en trussel på topp for Sandnes. Etter 53 minutter var han igjen på vei igjennom, men rotet seg litt bort.

Med det var Brann som hadde et grep om kampen og plutselig smalt det. I løpet av kort tid tegnet både Amin Askar og Kim Ojo seg på scoringslisten.

Først dro Askar seg innover i banen og banket inn 2-1, mens bare to minutter senere ble Ojo spilt igjennom og satte ballen kontrollert over Sandnes-keeper Bo Andersen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Snytt for straffe
Gjestene hadde gjort en god figur så langt i kampen, men var nå ute å kjøre. Etter dette dalte tempoet en smule og Brann så ut til å ha god kontroll på begivenhetene.

Og til tross for en del halvsjanser, og to store til gjestene på tampen ved innbytter Tommy Høiland, ble det aldri flere mål på Brann stadion.

Høiland ble også snytt for et klart straffespark i den ene situasjonen. Han dro seg forbi keeper og ble lagt i bakken, men dommer Helgerud blåste ingenting. Sekunder senere var oppgjøret over og Brann-fansen kunne slippe jubelen løs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere