RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her sikrer Modric seieren

Foto: David Cannon/Getty Images Sport
Sist oppdatert:
Men det var med nød og neppe Tottenham holdt unna for Everton.

TOTTENHAM - EVERTON 2-1:

Etter Manchester Citys 4-2-seier over Chelsea lørdag, måtte Tottenham slå Everton for å klatre forbi City og tilbake i topp fire på tabellen.

I utgangspunktet ingen enkel oppgave, især ikke med tanke på den fremragende formen Everton har vist den siste tiden.

Men med hjelp fra Luka Modric’ silkefot og Roman Pavlutsjenkos målteft, og et Everton som klarte å brenne en rekke store målsjanser – og til og med litt ekstra hjelp fra en særdeles ustabil Gomes i Spurs-buret – klarte Tottenham til slutt å hale i land tre poeng i en kamp som kunne by på store doser dramatikk, spenning og angrepsvillige lag.

Perle av Modric
Tottenham startet best. Everton hadde riktignok ballen en god del i den første omgangen, men gjestene ble for upresise i angrepsspillet, og slet med å organisere seg da Tottenham kom på kontringer. Det tok ikke mer enn elleve minutter før Pavlutsjenko fant veien til nettmaskene. Tom Huddlestone slo en presis langpasning i bakrom til Jermain Defoe, som prøvde på et slags skuddforsøk, men ballen endte i stedet hos Pavlutsjenko, som kunne skli ballen i åpent mål.

Etter en knapp halvtime var det Modric som kunne varte opp med en virkelig perle. Vedran Corluka, Niko Kranjcar og Modric kombinerte elegant utenfor sekstenmeteren, før Modric tok med seg ballen, løftet den vakkert over Tim Howard, via tverrliggeren og i mål til 2-0, som stod seg til pause.

Everton slo tilbake
Etter hvilen slo imidlertid Everton tilbake, dels takket være en Gomes i Spurs-målet, som allerede i førsteomgangen demonstrerte at han ikke hadde en av sine beste dager på jobb. Ute i feltet løp Gomes rett i ryggen på en Everton-spiller på et hjørnespark for gjestene. Hjørnesparket fra Mikel Arteta fant veien til Jack Rodwell på bakerste stolpe. Han headet ballen ned og Aiyegbeni Yakubu kunne lure ballen over streken.

Scoringen ga Everton blod på tann, og laget fortsatte å jage på for en utligning. Tolv minutter før full tid fikk Landon Donovan en gedigen sjanse servert på sølvfat, men fra litt spiss vinkel klarte amerikaneren å bomme på åpent mål.

Everton fortsatte å holde trykket oppe, og nærmest bombarderte Tottenham-boksen, men til liten nytte. De klarte ikke å snike ballen over linja, og dermed ble det full pott til hjemmelaget.

Tottenham er med det nummer fire i ligaen, med bedre målforskjell enn City på femteplass. City har imidlertid én kamp mindre spilt. Everton er nummer ni.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere