RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump/TV 2 Sumo

Her skrekktakler Prica ballen i mål

Sist oppdatert:
«Alle» var enige om at scoringen burde vært annullert.

ROSENBORG-VÅLERENGA 3-0:

Seiere for både Strømsgodset og Molde, sørget for at også Rosenborg var avhengig av tre poeng om de skulle henge på tetlagene i tittelkampen.

På Lerkendal mot Vålerenga innfridde trønderne med en særdeles viktig seier, og dermed lever gullhåpet i beste velgående.

Men det var Rade Pricas andre scoring som skulle bli den store snakkisen etter kampen. Svensken tråkket nemlig knallhardt til mot vålerengakeeper Lars Hirschfeld og skled ballen i mål, til store protester fra bortelaget.

- Han traff ballen, men jeg følte også at foten hans traff min. Jeg har sett dommere som hadde dømt på den, sa Hirschfeld til TV 2 etter kampen.

Høydramatisk
I den grad noen av lagene festet et grep fra start, var det hjemmelaget som kom best i gang. Formspiller Boreck Dockal var nære etter et drøyt kvarter, da han klinket et frispark innom stolpen og ut.

Da klokken hadde tikket enda et kvarter var det duket for kampens første mål. Daniel Fredheim Holm dro seg elegant forbi Vålerengas venstreback, la inn mot Rade Prica, som banket ballen i mål via en liggende Simon Larsen.

Ikke mange minutter senere taklet Pape Diamanka langt opp på Mikkel Diskeruds skinnlegg, og var heldig som bare fikk det gule kortet.

Så kom situasjonen som kommer til å bli diskutert heftig. Et svakt tilbakespill fra en vålerengaforsvarer mot Hirschfeld ble jaktet av en målrettet Rade Prica. Ballen var akkurat litt for lang for svensken, som dermed bestemte seg for å kaste seg inn i duell med gjestenes sisteskanse. Prica var først på ballen, men kastet seg inn med knottene først. Selv om ballen endte opp i mål, var ekspertenes dom på TV 2s Fotballextra krystallklar: Dette målet burde vært annulert.

Vondt skulle så bli til verre for Vålerenga, da Diamanka igjen mistet hodet rett før pause og hindret Rosenborg i å sette igang et angrep etter et frispark. Resultat ble som det måtte. Gult kort nummer to, og en altfor tidlig dusj for senegaleseren.

Tamt etter pause
Vålerenga skulle nok helst sett at de kunne konkurrert på like vilkår også etter sidebytte. Med en mann mindre ble det da også tøft for hovedstadslaget.

Et par halvgode avslutninger fra distanse var mesteparten av beholdningen, og når også Rosenborg virket tilfreds med tingenes tilstand, ble det en tam andre omgang i Trondheim.

Helt på tampen kronet imidlertid Ole Kristian Selnæs kvelden med sitt første mål i Rosenborg-drakta. På frispark fra tjue meter skrudde han ballen vakkert opp i krysset.

Med tre poeng i rosenborgsekken, blir det de resterende åtte kampene et durabelig trelags-race om årets seriemestertittel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere