*Nettavisen* Sport.

Her skyter han dem ett steg nærmere Premier League

SENDTE HJEMMELAGET I LEDELSEN: Lee Tomlin sto for kampens første scoring da han klinket ballen i mål fra 16 meter. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Middlesbrough er klar for playoff-finale på Wembley.

15.05.15 22:48

MIDDLESBROUGH - BRENTFORD 3-0
Sammenlagt 5-1

Tre flotte scoringer av Lee Tomlin, Kike og Albert Adomah sendte Riverside-publikummet til himmels i en kamp Middlesbrough enkelt vant 3-0.

Nå er rødtrøyene klare for playoff til Premier League. Resultatet gjør at det er Middlesbrough som møter vinneren av Norwich og Ipswich i opprykksfinale på Wembley 25. mai.

- Dette er for alle på banen og de på benken. Alle forsvarte og angrep bra. Men jobben er ikke gjort. Vi er nødt til å vinne på Wembley mot enten Ipswich og Norwich, sier Albert Adomah til Skysport.

Hjemmelaget åpnet best

Middlesbrough var det klart friskeste laget innledningsvis, men det skulle likevel nesten 25 minutter til før laget kom til sin første mulighet. Albert Adomah trakk seg innover i banen før han trillet ballen videre til Lee Tomlin. 26-åringen traff klokkerent på ballen og plasserte den i hjørnet utagbart for keeper. Hjemmelaget gikk dermed opp i ledelsen til stor glede for et dansende hjemmepublikum.

Etter scoringen kunne hjemmelaget senke skuldrene, og lot Brentford komme mer med i kampen. Likevel skjedde det ikke nevneverdig mye.

Kampen bar preg av tøft duellspill og susende taklinger, men det var først når Middlesbroughs Adam Clayton stupte inn med knottene først at dommer Lee Mason tok frem det gule kortet.

Første omgang endte som den begynte. Med full kontroll fra hjemmelaget. Et fullsatt Riverside Stadium øynet håp etter Lee Tomlins scoring midtveis i omgangen.

Stor Brentford-mulighet

Like etter pause burde Brentford ha utlignet til 1-1, men Andre Gray kom akkurat noen millimetre for sent på et godt innlegg fra Moses Odubajo. Det var kampens største mulighet sett bortifra 1-0-scoringen. Brentford var nå bedre med etter pause og styrte spillet.

Men etter ti minutter av andre omgang var moroa over. Kike kom til en skuddmulighet innenfor 16-meteren, og spanjolen gjorde ingen feil. Etter at Jelle Vossen bommet på to muligheter spratt ballen bort til Kike som klinket ballen i mål fra kloss hold.

Da det gjensto tolv minutter kombinerte Tomlin, Vossen og Adomah fint og sistnevnte fikk æren av å sette inn 3-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.