RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-MANN: Lars Tjærnås, nummer to øverst fra høyre, er mer vant til TV-jobbing enn fotballjobbing de siste årene. Men nå trekkes han frem som en nøkkel før Branns retur til Tippeligaen. Her er Tjærnås avbildet som en del av C More fotballmannskap i 2013 sammen med Steffen Iversen og Kenneth Fredheim. Bak fra v.: Jon Hartvig Børrestad, Anne Sturød, Lars Tjærnås og Amund Skiri.
TV-MANN: Lars Tjærnås, nummer to øverst fra høyre, er mer vant til TV-jobbing enn fotballjobbing de siste årene. Men nå trekkes han frem som en nøkkel før Branns retur til Tippeligaen. Her er Tjærnås avbildet som en del av C More fotballmannskap i 2013 sammen med Steffen Iversen og Kenneth Fredheim. Bak fra v.: Jon Hartvig Børrestad, Anne Sturød, Lars Tjærnås og Amund Skiri. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Her står Branns «hemmelige» våpen: - Fantastisk

Sist oppdatert:
Branns speider kan bli en nøkkel for den Tippeliga-klare klubben.

Onsdag kveld kunne Brann endelig juble over at OBOS-marerittet endelig er over. Med 4-3 mellom Sogndal og Kristiansund på Fosshaugane er det ikke lenger noen lag som kan hindre de rødkledde fra Bergen til å rykke opp til Tippeligaen.

Men kun én dag etter at klubben kunne juble for opprykk, kommer den tunge beskjeden om at Brann må opprette en økonomisk handlingsplan til Norges Fotballforbund på grunn av klubbens dårlige økonomi.

Situasjonen gjør det helt klart vanskeligere for Brann i forbindelse med forberedelsene til neste sesong, men sportssjef Rune Soltvedt tror hardt arbeid på treningsfeltet og kloke avgjørelser når det kommer til spillerlogistikk blir helt essensielt for storklubben.

- Det blir ikke kanapeer og champagne, men nøkkelen blir det harde arbeidet vi kan gjøre i hverdagen. Det har vi hatt et veldig sterkt fokus på dette året. Vi har ønsket å skape en prestasjonskultur. Den fysiske delen kommer vi til å prioritere veldig. Der vet vi at vi har en stort potensial, sier Soltvedt til Nettavisen.

- Brann er en storklubb, men ingen toppklubb. Vi befinner oss på et nivå som totalt sett er for lavt i forhold til der vi bør være som klubb, forteller sportssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIKTIG: Brann-speider Lars Tjernæs kan bli en viktig mann for at det skal bli mer Brann-jubel neste sesong.

- Tjærnås er viktig

En som kommer til å få mye å si for eventuelle rekrutteringer under vinterens overgangsvindu er speider Lars Tjærnås.

Soltvedt tror jobben speideren har gjort siden han ble ansatt i sommer, minsker risikoen for bomkjøp.

- Lars er veldig viktig. Han har gjort en fantastisk god jobb etter at han kom til oss. Man har ikke fått sett det fordi han ble ansatt midt i forrige overgangsvindu. Nå har han fått kartlagt mye og fått se veldig mange spillere, forteller Soltvedt.

- Det er klart at det gjør jobben min lettere som sportssjef å ha en så kunnskapsrik og flink mann som rapporterer inn spillere. Sannsynligheten for at vi skal treffe på overgangene blir også mye større når vi får sett spillerne over tid. Det blir en viktig del, sier Soltvedt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, mener speider Lars Tjærnås er veldig viktig for klubben.

- Viktigst å unngå feilkjøp

Selv er Tjærnås godt fornøyd med samarbeidet han har med Brann-ledelsen. Speideren og fotballkommentatoren vil ikke si så mye om hvilke type spillere han har sett på, men forteller at de jobber svært grundig for å kartlegge markedet.

- Klubben er konkrete og dyktige på hva de vil. Det gjør denne jobben enklere. Jeg har en strålende dialog med Rune Soltvedt stort sett mange ganger om dagen på det som tema, forteller Tjærnås til Nettavisen.

Han mener det må brukes tid for å unngå bomkjøp.

- Det viktigste er at dette er ingen «quick fix», men en langsiktig oppgave. Jeg er «i butikken med andres penger». Det skal jeg ha stor respekt for. Derfor handler alt om å være så grundig som mulig. Det er fortsatt aller viktigst å unngå feilkjøp, for det er dyrt. Derfor skal spillere som kan være interessante kartlegges så grundig som vi har muligheter til over tid. Det tar tid, men er inspirerende og gøy, sier Brann-speideren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brann-speider Lars Tjærnås tror han begynner å få god oversikt over spillermarkedet i enkelte geografiske områder.

Tjærnås mener han begynner å få en god oversikt over utvalgte geografiske områder etter å ha fått med seg en veldig høyt antall kamper.

- Jobben består i å se mest mulig og ta til seg mest mulig info. Dagen i dag er et normalt eksempel. Jeg har sett en, og kommer til å se tre eller fire kamper til, pluss ha en dialog med flere som jeg stoler på, forklarer Tjærnås.

- Attraktivt å spille for Brann

Også sportssjef Soltvedt føler at klubben har god oversikt over spillermarkedet før vinduet åpner i vinter, men er foreløpig usikker på hva klubben kan hente inn av forsterkninger.

Denne sesongen har Brann, ifølge Soltvedt, solgt spillere for 12 millioner kroner på grunn av den krevende økonomien.

- Nå tror jeg ikke vi er i en situasjon hvor vi nødvendigvis må selge mange spillere igjen, men det spørs hva vi eventuelt har mulighet til å forsterke med, forteller Soltvedt.

- Vi har også innført en ny lønnsstruktur som er viktig. Det kan være at det kan sette noen begrensninger, sier sportssjefen.

Likevel mener han at det fortsatt skal være attraktivt å spille for klubben i Bergen.

- Vi er en storklubb. Vi har gode lønninger i Brann. Det er ikke det bilde jeg vil tegne at ingen vil spille for Brann fordi vi har innført en ny lønnsstruktur. Vi betaler fortsatt gode lønninger og veldig mange har fortsatt lyst til å spille for Brann fordi det er noe helt unikt. Man har ikke spilt fotball i Norge før man har spilt for Brann, sier Soltvedt.

Får Nilsen fortsette?

Før eventuelle spillerkjøp ønsker imidlertid klubben å sikre seg en hovedtrener før neste sesong. Lars Arne Nilsen som ledet klubben til opprykk, har en kontrakt som går ut om kort tid.

Tidligere denne uken hevdet BA at Nilsen vil bli tilbudt en ny kontrakt, men til tross for at det meste tyder på at dette stemmer, vil ikke Soltvedt bekrefte at Nilsen blir med videre.

- Vi får se. Nå har han i hvert fall lagt inn noen gode aksjer. Det er ingen tvil om at han har gjort en fantastisk god jobb etter at han kom til oss. Det er en jobb det står all mulig respekt av, sier sportssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere