MOLDE - BRANN 5-1:

MOLDE (Nettavisen): Branns gulljakt fikk et nytt skudd for baugen mot Molde, også denne gangen var det 18-åringen Erling Braut Håland som var i sentrum.

Tenåringen ble spilt gjennom etter ett 83 sekunder. Alene med keeper Samuel Sahin-Radlinger ble han felt og dommeren pekte på straffesparkmerket.

Brann-keeperen fikk også gult kort for fellingen. I det tredje spilleminuttet satte Håland ballen sikkert i mål, nede i keepers venstre hjørne. Et nytt Brann-mareritt var i gang.

Forrige gang lagene møttes, i Bergen, scoret 18-åringen Braut Håland alle fire målene da Molde vant 4-0. Målene ble scoret på de 21 første minuttene av kampen.

- Vi er svak og de er god. Vi møter et mye bedre lag enn oss i dag. Det er skuffende. Forrige kamp var ganske jevn. I dag er det feige lag. Vi gir dem mange brudd. På 3-0 er kampen kjørt. Første omgang er vanskelig å forklare. Den var utrolig svak. Samtidig møter vi Norges beste lag akkurat nå. De slo også Vålerenga 5-1 for noen uker siden, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Nettavisen.

- Vi gir brudd sentralt og de er ekstremt gode på overganger. Vi visste om det, men gjør ikke det vi er blitt enige om. Første omgang er forferdelig dårlig. Men det er vi som gjør de gode.

- Hva tenkte du da dere fikk straffe mot dere etter 83 sekunder?

- Jeg fikk samme følelse som sist. Det er det samme, vi fikk brudd i på midtbanen. Det er forferdelig.

- Er dere gode nok til å ta gull?

- Det vet jeg ikke, vi møtte hvert fall et mye bedre lag i dag.

I midten av juli bekreftet Molde at de var i samtaler med flere klubber om en mulig overgang for unggutten Braut Håland.

TV 2 hevdet tidligere denne uken at Molde-spilleren hadde inngått avtale med østerrikske Salzbrug, men at han blir i Norge ut sesongen på lån.

Tre mål på 25 minutter

Molde fortsatte å holde trykket oppe, og i det syvende minutt var hjemmelagets Eirik Hestad alene gjennom med Sahin-Radlinger. Angriperen gikk ned, men dommeren valgte denne gangen å gi kampens første corner.

I det 15. minutt kontret Molde. Eirik Hestad fosset opp på høyresiden og la til Braut Håland som fra 15 meter skjøt ballen i keepers venstre stolpe.

Så langt hadde ikke Brann skapt en eneste skikkelig målsjanse.

I det 20 minutt økte Pawel Piotr Cibicki til 2-0 for Molde på et skudd fra cirka 20 meter. Sahin-Radlinger burde hindret målet, men Molde-spillerne kunne juble for ny scorting. Dette skjedde like etter at Braut Håland igjen var spilt gjennom Brann-forsvaret, men han skjøt like utenfor nede til venstre for keeper.

I det 25. minutt scoret Fredrik Aursnes hjemmelagets tredje mål. Slett markering gjorde at han kunne stå nok så uforstyrret fra ti meter da han avsluttet.

I det 30. minutt fikk Brann-keeperen et tilbakespill fra Bismar Acosta, først helt uforstyrret, men kjapt etter kom Aursnes opp og forstyrret. Sahin-Radlinger fomlet ballen via Molde-spilleren og ut til dødball.

I tillegg til slett forsvarsspill, var Brann tamme fremover på banen.

- Det er interessante dager for Brann. Selv om de har fått inn (Ruben) Yttergård Jenssen er det ganske klart at de fortsatt trenger forsterkninger, en midtstopper og spiss, sa Eurosport-kommentator Anne Sturød.

- Det er det det snakkes om som bør hentes til Brann Stadion innen onsdag. Da stenger overgangsvinduet.

Yttergård Jenssen ble klar for Brann lørdag.

- Det stemmer virkelig ikke for Brann i dag, sa kommentatoren senere i første omgang.

To bytter i pausen

I minuttene før pause fortsatte Molde å ha full kontroll på kampen, og Brann slet med å finne kombinasjoner,bruke bredden i banen og med presise pasninger.

De siste minuttene før pause skjedde det lite. Molde virket fornøyd med ikke å ha fått noen baklengs. Men Brann fikk en uventet redusering til 1-3 ved Steffen Lie Skålevik, noe som skapte tydelig irritasjon på Molde-benken.

I pausen gjorde Brann to bytter. Amer Ordagic gikk ut, og inn kom Peter Orry Larsen på midtbanen. Ludcinio Sergio Marengo i angrepet ble også byttet ut for Henrik Kjelsrud Johansen

Andre omgang startet med fortsatt Molde-kontroll. Etter få minutter ble Braut Håland på nytt spilt gjennom, etter samme oppskrift som tidligere i kampen. Men denne gang var Brann-keeper Sahin-Radlinger først på ballen, og gjesteforsvaret fikk klarert unna til slutt.

I det 69. minutt gikk Molde opp til 4-1. Aursnes scoret sitt andre mål med et skudd fra cirka 20 meter. Molde hadde ikke skapt mye etter pause, men uforstyrret fikk Aursnes tiden han trengte til å sikte inn skuddet.

- Beste prestasjonen noen av mine lag har gjort

Molde demonstrerte klasseforskjellen på lagene i det 77. minutt da Kristoffer Haugen la på til 5-1. Etter en kort korner fikk Molde-spilleren på høyresiden av 16-meteren.

Publikum ropte at han skulle skyte, fra 18 meter klinket han til til vill jubel fra hjemmefansen.

- Det er en fantastisk prestasjon av laget vårt. Vi starter kampen som et fyrverkeri, igjen mot dem. Vi leder 3-0 etter 25 minutter mot dem og da er kampen avgjort. Så tar vi foten litt av gasspedalen og gir dem mulighet for å komme inn igjen i kampen. Men heldigvis er vi på igjen i andre omgang. Da viser vi hva som bor i laget, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Da reduseringen kom tenkte jeg "shit". På 3-0 til pause kunne jeg gjort noen bytter og latt andre få spill litt. Men vi kom oss i andre omgang og dette er den beste prestasjonen noen av mine lag har gjort.

Solsjær har tidligere trent Molde fra november 2010 til januar 2014. Da tok han over som manager for Cardiff som var i Premier League i England. Det endte med nedrykk og sparken i september samme år. I oktober 2015 signerte Solskjær på nytt som trener for Molde.

- Er dere for fullt med i gullkampen nå?

- Det tenker vi ikke på i det hele tatt. Nå skal vi spille europacup på torsdag og det er Brann og Rosenborg som er i førersetet.Vi gjør det vi kan for å bli et bedre lag og skape prestasjoner som vi gjør i dag, sier Solskjær.

- Men du ser på tabellen, du vet at det er fem poeng opp til Brann.

- Ja, men jeg visste også at med tap så ville vi vært 11 poeng bak og det ville vært avgjort. Tabellen begynner vi å bry oss om når vi er kommet ut i oktober-november, tenker jeg.

- Avkrefter overgangsrykte

Selv om Molde-treneren ikke vil snakke om gullkamp, deler han gjerne at han ønsker å beholde stjerneskuddet Braut Håland. Solskjær avkrefter at 18-åringen har signert for andre klubber, slik TV 2 meldte.

- Han har vært nede og sett på forholdene (i Salzburg, red. anm.). Gutten er en av mine spillere ennå og koser seg. Jeg synes det er kjekt å ha ham her, og skal hjelpe ham å bli en bedre spiller så lenge vi har ham.

- Så han har ikke signert noen avtale med andre klubber?

- Han har ikke signert noen avtale.

Brann-kaptein Vito Wormgoor var tydelig oppgitt. Frustrasjonen gjentok seg flere ganger de siste minuttene av kampen med roping på medspillere og ved å slå ut med armene.

Før denne serierunden toppet Brann tabellen, to poeng foran Rosenborg. Trønderne klarte bare 1-1 hjemme mot Stabæk, men kniper inn på forspranget.

Før den 18. serierunden var Molde åtte poeng bak tabelltoppen og lå på fjerdeplass. Etter nedsablingen av Brann er de på tredjeplass med 33 poeng, fem bak bergenserne.