RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tar «fiendene» hverandre i hånden

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Men Sverige ble rundspilt av Messi og co.

SVERIGE - ARGENTINA 2-3:

Onsdag møttes Lionel Messi og Zlatan ansikt til ansikt på Friends Arena, da Sverige spilte vennskapskamp mot Argentina.

Vennskapet mellom Messi og Zlatan har ofte blitt satt spørsmålstegn ved, og de to superstjernene skal ikke ha vært på samme bølgelengde da Zlatan spilte i Barcelona.

Konfliktenskal ha bakgrunn i flere ting. I sin egen bok beskriver han Messi som en sjalu type, som ikke taklet at Zlatan ofte stjal overskriftene.

Onsdag var det gemyttelig stemning stjernene imellom, og de to utveklset noen ord og tok hverandre i hånden før kampstart.

Lionel Messi markerte seg kanskje ikke som den største stjernen onsdag, men Argentina viste fine takter i 3-2-seieren over Sverige.

De 49.646 fremmøtte tilskuerne på det nye stadionet utenfor Stockholm fikk se et argentinsk lag som rundspilte Sverige og stort sett hadde kontroll på kampen. For svenskene startet kampen marerittaktig med baklengsmål allerede i det tredje minuttet.

Anders Svensson mistet ballen i farlig posisjon, og gjestene kunne kontre raskt. Gonzalo Higuaín skjøt fra skrått hold, og den tidligere Rosenborg-backen Mikael Lustig var uheldig og styrte ballen i eget nett.

Jonas Olsson utlignet med sitt første landslagsmål etter 16 minutter, bare for å se at argentinerne tok ledelsen igjen to minutter senere. En offside-plassert Sergio Agüero lurte vertenes forsvar og gjorde 2-1.

Ytterligere fire minutter senere var Messi frampå med venstrefoten, og en noe svak Andreas Isaksson i Sverige-målet ga retur. Den satte Higuaín inn til 3-1-ledelse. Da hadde tilskuerne i det minste fått valuta for pengene i form av scoringer.

Langt mer våken var Isaksson da den blågule forsvarsrekken ble rundlurt etter en knapp times spill. Messi fikk stå alene i boksen og chippet ballen over Isaksson, men sisteskansen svarte med å spurte mot målet, nå ballen på streken og «brassesparke» den unna.

Resten av kampen tok argentinerne i rusletempo og gjorde stort sett som de ville. Det siste målet var det riktig nok svenskene som fikk. Helt på tampen skrudde Rasmus Elm et frispark inn i høyre hjørne.

Duellen som ble snakket mye om på forhånd – Zlatan Ibrahimovic mot Messi – vant den lille argentineren med klar margin. Zlatan ble som planlagt tatt av ved pause

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere