*Nettavisen* Sport.

Her viser han Maradona-klasse

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

Og nå ligger Newcastle likt med Tottenham i Premier League.

11.04.12 14:37

NEWCASTLE - BOLTON 2-0: Hatem Ben Arfa har storspilt for Newcastle den siste tiden. Mandag vartet franskmannen opp med en scoring av de helt sjeldne.

Under VM i 1986 driblet Diego Maradona seg igjennom praktisk talt hele det engelske laget da han førte ballen fra egen banehalvdel og inn i sekstenmeteren før han sendte den i nettmaskene til scoring for Argentina.

To formsterke lag
Mandag gjorde Hatem Ben Arfa noe tilsvarende. Han driblet kanskje ikke like mange motspillere, men han førte i alle fall ballen fra egen banehalvdel og helt inn i motstanderens sekstenmeter før han sendte den videre til nettmaskene.

- Det var et veldig spesielt mål av Ben Arfa og vi trengte det i dag. Han kan utgjøre forskjellen i jevne kamper. Det er ikke mange spillere som er velsignet med hans talent. Et fantastisk mål, konstaterer Newcastles manager Alan Pardew.

Målet ga Newcastle ledelsen 1-0 i en tøff bortekamp mot nedrykkstruede Bolton, som kom til St. James' Park med tre seirer på sine fire siste ligakamper. Det var med andre ord to formsterke lag som møttes.

Bolton holdt nullen i drøyt 72 minutter, men hadde ikke noe svar å komme med på Hatem Ben Arfas magiske utfordring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

Nådeløse Cissé
Ti minutter senere økte Papiss Cissé til 2-0, etter flott forarbeid av Shola Ameobi. Dette var Cissés tiende mål på ni kamper siden overgangen fra tyske Freiburg. Boltons manager Owen Coyle mener imidlertid at scoringen burde ha blitt annullert.

- Vi var strålende i 75 minutter og det var et fantastisk mål av Ben Arfa. Vi hadde en eller to gode sjanser, men ble nektet sjansen til å komme tilbake i kampen fordi de fikk et mål som åpenbart var offside, sier Coyle ifølge BBC.

Seieren tok Newcastle opp i 59 poeng. Det er samme poengsum som Tottenham, men disse to lagene har en svært forskjellig formkurve. Mens Newcastle nå har fem strake seirer i ligaen, har Tottenham bare vunnet én av sine fem siste kamper.

Den Champions League-plassen som for bare et par måneder siden virket bortimot sikker for Tottenham, ser nå faktisk ut til å ryke. I alle fall hvis ikke Tottenham finner tilbake godformen svært raskt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.