Herjet med Brann i jubileumskampen

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Mikael Dorsin og Rosenborg i superform.

01.04.13 20:59

ROSENBORG - BRANN 4-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): Det var flere som var usikre på Rosenborg og trener Per Joar Hansen før årets sesong, etter at trønderne slet med å skape sjanser og mål i sesongoppkjøringen til årets Tippeliga.

Mandag var det imidlertid lite som tydet på at Rosenborg har slitt med angrepsspillet, da Brann var på besøk til årets første hjemmekamp i Tippeligaen på Lerkendal.

De 16.009 fremmøtte på Lerkendal ble nemlig vitne til en svært underholdende fotballkamp, som hjemmelaget til slutt vant 4-0 etter scoringer av Mikael Dorsin, Mikkel Diskerud og innbytter Borek Dockal. Dorsin nettet to av målene i det som var hans 200. ligakamp for Rosenborg.

De røde måtte resie hjem til Bergen med halen mellom beina. Branns Asmin Askar ga tydelig utrykk for hva han syntes om resultatet på nettsamfunnet Twitter etter kampslutt.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

«Bare å beklage resultatet i kveld. Flaut som faen!», skrev angrepsspilleren.

Store sjanser
Selv om Askar og lagkameratene var misfornøyde etter kampen, var det var likevel gjestene fra Bergen som åpnet best og fikk kampens første mulighet.

Allerede etter tre minutter var gjestene fra Bergen nære scoring da Erik Huseklepp ble spilt fri av spisskollega Martin Pusic. Brann-spissen fikk imidlertid ikke helt kontroll på ballen, men fikk likevel avsluttet da Rosenborg-forsvaret klarerte ballen i Huseklepp, før keeper Alexander Lund Hansen fikk slått ballen til corner.

Minuttet senere var det Rosenborgs tur. Mikkel «Mix» Diskerud fikk ballen utenfor Branns 16-meter og prøvde seg med et skudd, men avslutningen gikk over mål.

Og slik fortsatte det første kvarteret på Lerkendal. Spillet bølget fram og tilbake som en håndballkamp, og begge lag produserte flere store muligheter.

Sju minutter ut i kampen var Huseklepp frempå for gjestene igjen, da han fikk avsluttet fra noe skrått hold. Skuddforsøket var av det svake slaget, og Lund Hansen så ut til å ha full kontroll i RBK-målet.

Sekunder senere prøvde hjemmelaget seg på et nytt skuddforsøk fra cirka 20 meter. Denne gangen var det danske Nicki Bille Nielsen som prøvde seg, men også danskens forsøk gikk over Brann-målet.

12 minutter ut i kampen fikk Huseklepp sin tredje store sjanse for kvelden. Erdin Demir kom seg løs på kanten og tok med seg ballen ned til dødlinjen, før han fant Huseklepp foran mål, men også denne gangen var avslutningen for svak fra landslagsspilleren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

God Leciejewski
Tre minutter senere fikk Billie Nielsen muligheten igjen, da han prøvde seg med en markkryper fra 20 meter. Brann-keeper Piotr Leciejewski var imidlertid raskt nede og reddet skuddet fra dansken.

Halvtimen ut i kampen fikk hjemmelaget nok en god mulighet da Diskerud forsøkte å skru ballen i lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren. Men igjen var den polske Brann-målvakten med på notene.

Førsteomgangens største mulighet skulle komme ti minutter før hvilen, og det var Rosenborg som skulle stå for den.

Mikkel Dorsin fikk til en hard avslutning på mål, som Brann-keeperen måtte gi retur på. Bille Nielsen fikk returen tre meter fra mål, men presterte å sette ballen utenfor.

Da ingen av lagene klarte å sette ballen i mål før hvilen, gikk lagene til pause på stillingen 0-0 etter en meget underholdende førsteomgang.

Rosenborg-dominans
Mens målene uteble før pausen, skulle det ikke ta lang tid før hjemmelaget fikk noe å juble for etter hvilen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Tre minutter etter pause slo Tobias Mikkelsen ballen inn i Brann-feltet. Der sto Tarik Elyounoussi, som forsøkte seg med et skudd, men skuddet ble blokkert. Etter litt rot inne i feltet dukket i imidlertid Mikkel Dorsin opp, før han dunket ballen i mål, dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Kun minutter senere var Dorsin frempå igjen da Rosenborg gikk opp til 2-0. Denne gangen var han riktignok nest sist på ballen, da han tok med seg ballen ned til dødlinjen før han serverte den til Diskerud, som satte den sikkert i mål.

Brann hadde lite å komme med etter hvilen, og så aldri ut til å true Rosenborg etter pause.

I stedet la innbytter Borek Dockal på til 3-0 fem minutter før full tid, da han satte ballen sikkert til høyre for Leciejewski i Brann-målet.

Men Rosenborg nøyde seg ikke med det. Ett minutt på overtid satte Dorsin inn sitt andre mål for dagen.

Flere mål ble det ikke på Lerkendal, og Rosenborg vant dermed til slutt 4-0. Trønderne står dermed med to seiere på de to første seriekampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.