*Nettavisen* Sport.

Herlovsen: - De er kanskje litt redd oss

Det har alltid vært Tyskland for Isabell Herlovsen. Hun ble født i Tyskland, debuterte på landslaget mot Tyskland og fikk sin mesterskapsdebut mot Tyskland. Men hun har aldri slått tyskerne i et sluttspill. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Herlovsen «ekstra gira» mot fødelandet.

11.06.15 06:51

Det har alltid vært Tyskland for Isabell Herlovsen. Hun ble født i Tyskland, debuterte på landslaget mot Tyskland og fikk sin mesterskapsdebut mot Tyskland. Men hun har aldri slått tyskerne i et sluttspill.

– Jeg har alltid lyst til å vinne fotballkamper, og det er jo litt ekstra digg om vi gjør det mot tyskerne. Det er et bra lag, og vi må være på vårt beste for å kunne slå dem, men man blir litt ekstra gira når det er Tyskland. Jeg gleder meg veldig til kampen, sier hun til NTB.

Herlovsen ble født i Mönchengladbach i 1988, da faren Kai-Erik var bundesligaproff. Bare 16 år senere debuterte hun mot Tyskland i Algarve Cup (0-4) og spilte to ganger mot tyskerne i EM-sluttspillet i 2005 (0-1 i gruppespillet og 1-3 i finalen).

Siden har hun vært med på noen få seirer mot Tyskland, men aldri i viktige kamper. I EM og VM er det blitt fem tap på like mange kamper, med målforskjell 2-14. Ett av tapene var i VM-semifinalen i 2007.

Av hennes 43 mål på 102 landskamper har bare ett kommet mot Tyskland. Det var ledermålet i EM-semifinalen i Finland i 2009, da tyskerne vendte til 3-1-seier.

Nytt nivå

Selv om det ikke er torsdagens kamp som avgjør om Norge går videre i VM eller ei, ville det være velkomment å bryte statistikken og tanke litt selvtillit.

– Absolutt. Det er viktig å komme opp på et nivå der vi skal og bør være. Thailand var vel ingen målestokk, og det er klart at vi må heve oss, sier spissen som scoret to mål i VM-åpningskampen og ble kåret til kampens spiller.

Det har vært mye snakk om Tysklands superspisser som gjorde tre mål hver mot Elfenbenskysten, men tyskerne er veldig oppmerksomme på Norges spisser. Midtstopper Saskia Bartusiak har kalt Herlovsen og Ada Hegerberg «råsterke spisser» som forsvaret må være maksimalt skjerpet mot.

– Det er koselig å høre det. Da er de kanskje litt redd oss. Jeg er ikke redd for dem, men det er et tøft lag. Det er artig at de har fått øynene opp for oss og synes vi er et godt lag. Jeg tror det blir en jevn og tøff kamp. Det er som regel alltid det mot Tyskland, sier Herlovsen.

Hun lar seg ikke stoppe av blemmen som har plaget henne siden Thailand-kampen.

– Det er bedre enn det var tirsdag, og jeg håper det blir enda bedre før kampen. Det er ubehagelig, men det skal ikke hindre meg i å spille, sa hun etter å ha deltatt for fullt på treningen onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.