*Nettavisen* Sport.

Herlovsen i 100 for Norge

I HUNDRE: Isabell Herlovsen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

26-åringen spiller sin kamp nummer 100 med flagget på brytet.

Isabell Herlovsen blir tredje spiller i Norges VM-tropp med tresifret antall landskamper når Belgia er motstander i nest siste oppkjøringskamp lørdag ettermiddag.

26-åringen har vært A-landslagsspiller i over ti år. Hun håper å gjenskape noen av høydepunktene fra sine første mesterskap når hun i Canada blir en viktig del av Norges offensiv i VM-sluttspillet.

Herlovsen fikk sin mesterskapsdebut som 16-åring i 2005 og scoret utligningsmålet mot Frankrike som hindret at Norge ble utslått allerede etter to kamper i EM-sluttspillet. Senere scoret hun i semifinalen mot Sverige og spilte finale mot Tyskland.

To år senere ble hun, som banens yngste spiller, matchvinner da Norge slo vertslandet Kina 1-0 i VM-kvartfinalen foran 52.000 tilskuere. Tidligere i det mesterskapet scoret hun også i sin gullklokkekamp.

I forrige VM ble Norge for første gang utslått i gruppespillet, og Herlovsen ble vraket fra start til siste kamp. Da Norge sensasjonelt spilte seg til EM-finale for to år siden, var østfoldingen ennå ikke tilbake etter en skade.

Denne gang jakter hun revansj for mesterskapsskuffelsene, og etter en forrykende sesongåpning med LSK Kvinner virker det som hun har funnet godformen. Lørdag slutter hun seg til Solveig Gulbrandsen (178 landskamper) og kaptein Trine Rønning (153) i VM-troppens 100-pluss-klubb.

- Det gjelder blant annet forflytning og engasjement, og vi ønsker å ta oss til nivået vi hadde på vårt beste i vinter, blant annet i Algarve Cup. Vi har lyst til å være gode.

Norge møter igjen Belgia, som ble slått 4-1 (hjemme) og 2-1 (borte) i VM-kvalifiseringen. Det er særlig det defensive som er fokusert på møtene før lørdagens kamp.

– Jeg tror det er summen av de små detaljene som avgjør et verdensmesterskap, sier Finjord, og en av «detaljene» som skal stemme denne gang er en Herlovsen i sin beste mesterskapsform. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.