Hetest i Fotball-Europa

Foto: Jens Dige / AP

Denne tittelen tilfaller faktisk en danske.

09.06.10 15:25

Bare 18 år gammel, lenge før han debuterte på Danmarks landslag, var Simon Kjær ønsket av Real Madrid. Nå er midtstopperen 21 år gammel og fast inventar på både Danmark og italienske Palermo, som var nær ved å kvalifisere seg for neste sesongs Champions League.

Simon Kjær kobles til klubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool. Du kan være sikker på at Real Madrid også husker dansken.

- Han er moden for å dra fra Palermo, moden for å spille i en storklubb, sier agent Mikkel Beck, som selv har erfaring fra Premier League gjennom sitt spill for Middlesbrough.

TIPS GRUPPE E: Kan gå hele veien med Robben

Temmet Zlatan
Daniel Agger er Danmarks mest kjente midtstopper, og en nøkkelfigur på landslaget. Det var også Martin Laursen inntil han la opp og etterlot et tomrom som danskene lurte på hvordan man skulle fylle fram til Simon Kjær eventuelt ble voksen nok for oppgaven.

Per Krøldrup – som floppet i Everton, men har klart seg meget bra i Serie A – fikk jobben. Før den svært viktige bortekampen mot Sverige i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika ble imidlertid Krøldrup skadet, og Morten Olsen så ingen annen mulighet enn å sette knapt 20 år gamle Kjær inn i startelleveren.

Mot Zlatan Ibrahimovic, som nettopp hadde blitt toppscorer i Serie A og nå var på vei fra Inter til Barcelona.

Simon Kjær lot seg ikke skremme. Han markerte Zlatan ut av kampen, Danmark holdt nullen og Thomas Kahlenberg scoret i 1-0-seieren som la mye av grunnlaget for at danskene kvalifiserte seg for mesterskapet i Sør-Afrika.

- Det var definitivt en drømmedebut. Jeg kunne ikke ha ønsket mer enn en borteseier mot Sverige. Zlatan er en fantastisk spiss med utrolig mange ferdigheter, men jeg klarte å holde ham under kontroll, sa Kjær etterpå.

Liverpool-supporter
Kjær fulgte opp suksessen mot Sverige med en banens beste-forestilling i 1-1-kampen mot Portugal.

Siden har ingen lurt på hvem som skal spille ved siden av Daniel Agger.

Nå er spørsmålet heller hvem Simon Kjær skal spille ved siden av. Cesare Bovo kan bli byttet ut med Rio Ferdinand, Thomas Vermaelen – eller kanskje til og med Daniel Agger, som spiller i Kjærs favorittlag Liverpool.

Uansett hvilken klubb som blir hans neste, har Simon Kjær ingen planer om å velge med hjertet.

- Hvis United bare hadde to midtstoppere og Liverpool hadde tre, ville jeg uten å nøle velge Manchester United. Det nytter ikke å velge med hjertet i slike situasjoner. Jeg er profesjonell, har Kjær uttalt til danske Tipsbladet.

Blir gjerne i Palermo
Han er under kontrakt med Palermo fram til 2013, og blir mer enn gjerne værende på Sicilia minst én sesong til. I Palermo får han tillit – og det er viktig for utviklingen til en 21 år gammel fotballspiller.

- Jeg vil være 100 prosent fornøyd dersom jeg blir i Palermo. Jeg trives veldig godt i denne byen og gleder meg til å spille europacup neste sesong.

Dansken hadde angivelig en klausul som begrenset overgangssummen til tolv millioner euro dersom en annen klubb ville kjøpe ham, men ifølge Tuttomercatoweb har denne klausulen gått ut på dato.

Nå blir han trolig langt dyrere.

Det irriterer kanskje Real Madrid, som ble imponert av Kjær da han 18 år gammel prøvespilte hos dem i august 2007, men som ikke bød nok for ham til at FC Midtjylland ville selge. I stedet ble han solgt til Palermo ett år senere, for fire millioner euro.

Sommerens VM-sluttspill vil nok i stor grad avgjøre hvor langt interesserte klubber er villige til å strekke seg for å få tak i den 189 centimeter høye midtstopperen.

Danmark møter Nederland, Kamerun og Japan i gruppe E i Sør-Afrika, og dersom Kjær fortsetter med det samme storspillet som han viste i kvalifiseringen, blir han neppe lenge i Palermo.

Kilder: Fifa.com, Tipsbladet, Sporten.dk, Goal.com, DBU.dk, Daily Mail, Wikipedia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag