*Nettavisen* Sport.

Hett derby for Høgmo

Foto: Claudio Bresciano / NTB Scanpix

Den ferske Djurgården-treneren fikk kjenne på temperaturen i Allsvenskan.

22.05.13 21:51

AIK - DJURGÅRDEN 1-1:

Per-Mathias Høgmos Djurgården lå under ved pause, men kom tilbake og berget 1-1 i et hett stockholmsderby i Allsvenskan fotball onsdag.

Kampen ble forsinket da bengalske lys tent av AIK-tilhengere røykla stadion da annen omgang skulle begynne. Spillerne ble beordret i garderoben, og speaker ba også publikum på enkelte tribuneseksjoner om å ta seg i ly for røyken.

Høgmo fikk tidlig kjenne på den høye temperaturen i svensk fotball. 35.311 tilskuere var til stede på svensk fotballs nye storstue.

AIK fikk en drømmeåpning. Allerede etter fem minutter måtte Kenneth Høie i Djurgården-målet gi en retur, og Kennedy Igboananike var frampå og gjorde 1-0 mot gamleklubben.

AIK spilte med stor selvtillit etter ledermålet og styrte kampen i første omgang, men uten å komme til flere scoringer.

Djurgården slo tilbake da kampen om sider kom i gang igjen etter pause. Ni minutter ut i omgangen utlignet Amadou Jawo. Han støtte sammen med AIK-spiller Per Karlsson, men liggende sparket han ballen i mål.

AIK var best etter utligningen, men flere scoringer ble det ikke.

- Dette var et viktig poeng. Nå er vi ubeseiret i tre kamper, sa Jawo til C More.

- Psykologisk var vi ikke med i begynnelsen. De satte oss under stort press, men de orket ikke hele kampen. Vi innså at vi ikke er dårligere enn dem, og jeg synes uavgjort var rettferdig, sa han.

Djurgården er nest sist, men med god kontakt med lagene foran på tabellen.

I onsdagens andre kamp måtte IFK Göteborg nøye seg med 1-1 mot Gefle, og dermed beholder Helsingborg tabelltoppen poenget foran IFK.

David Moberg Karlsson ga IFK Göteborg ledelsen, men Jakob Orlov utlignet for Gefle et kvarter før slutt. Kjetil Wæhler, som onsdag ble landslagsuttatt igjen, spilte hele kampen for IFK Göteborg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.