RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder at John W. Henry vurderer Liverpool-salg

- VURDERER LIVERPOOL-SALG: Eier John W. Henry.
- VURDERER LIVERPOOL-SALG: Eier John W. Henry. Foto: Oli Scarff Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Liverpool-eieren skal ha lagt klubben ut for salg «i det stille».

Amerikanske New York Post melder at Liverpool-eier John W. Henry vurderer å selge seg ut av Premier League-klubben Liverpool.

Ifølge avisen er klubben «i det stille lagt ut for salg» og den amerikanske milliardæren skal være åpen for å vurdere «private bud».

- Ønsker to milliarder dollar

New York Post hevder at Henry, som også eier baseballaget Boston Red Sox, ikke har noe hast med å selge Liverpool og at han vil vurdere disse private budene i ro og mak, før han tar en endelig avgjørelse.

I august ble det meldt at Abu Dhabi-rikingen Sheik Khaled Bin Zayed Al Nahayan hadde gjort et forsøk på å kjøpe Liverpool mot slutten av 2017, men at det aldri ble noen avtale mellom partene den gang.

Sheik Khaled er fetter av Manchester City-eier Sheik Mansour, og det er ikke kjent om han fortsatt har interesse av et Liverpool-oppkjøp.

Henry og hans Fenway Sports Group (FSG) kjøpte Liverpool i 2010 for rundt 447 millioner dollar.

Det er nå ventet at Henry ønsker seg i overkant av 2 milliarder dollar for å gi slipp på den populære Premier League-klubben. Det tilsvarer rundt 16 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Så sent som i sommer nektet imidlertid FSG for at de ville selge klubben.

Ekspert på fotballøkonomi, Kieran Maguire, sier til Liverpool Echo at de amerikanske eierne kan være tjent med å beholde klubben en stund til. Der New York Post opererer med dollar i sin omtale av Liverpools verdi, bruker Maguire pund når han uttaler seg om verdien.

- FSG ser for seg at klubben kan vokse enda mer. I planen de har lagt, har de sterk tro på at Liverpool vil være verdt nærmere 3 milliarder pund om fire til fem år, sier han til avisen.

- Dårlig butikk

Han trekker fram at Premier League-rival Arsenal, som nylig var gjennom en oppkjøpsprosess der Stan Kroenke kjøpte ut medeier Alisher Usmanov, da ble verdsatt til rundt 1,8 milliarder pund.

- Hvis Arsenal er verdt 1,8 milliarder pund, så er Liverpool minst verdt 2 milliarder pund. Fortsetter klubben å gjøre det bra på banen, kan de nok øke den verdien med 500.000 pund i løpet av de neste årene.

Tre milliarder pund, som Maguire mener Liverpool kan bli verdt i framtiden, tilsvarer rundt 32 milliarder norske kroner etter dagens kurs, mens 2 milliarder pund, som han altså mener sånn cirka er verdien på klubben i dag, tilsvarer rundt 22 milliarder kroner.

- Det ville være dårlig butikk å selge Liverpool for rundt 2 milliarder pund nå, mener økonomieksperten.

Liverpool har fått en god start på denne sesongen og kjemper helt i toppen av Premier League etter 11 serierunder. Klubben står fortsatt uten tap i ligaen og ligger kun to poeng bak lederlaget Manchester City.

Den røde klubben har imidlertid ikke vunnet et trofé siden de vant ligacupen i 2012 og det er store forventninger til at manager Jürgen Klopp denne sesongen skal lede laget til nytt sølvtøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere