RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Chelsea-tvil ødela for Mbappé-kupp: - Husker den dag i dag hva moren hans sa

ALLEREDE OPPNÅDD MYE: Kylan Mbappé ble verdensmester i sommer.
ALLEREDE OPPNÅDD MYE: Kylan Mbappé ble verdensmester i sommer. Foto: David Klein (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Kylian Mbappé (19) blir sett på som verdens kanskje aller mest spennende tenåring. Nå røper talentspeider at franskmannen kunne havnet i Chelsea.

I et intervju med Goal, gjengitt av Daily Mail, forteller nemlig tidligere Chelsea-speider Daniel Boga at klubben nølte med å tilby unggutten kontrakt da han var på prøvespill som 13-åring.

Etter en uke hos blåtrøyene skal nemlig Mbappé ha fått beskjed om at de ennå ikke var overbevist om at han var god nok defensivt til at de ville satse på ham.

Selv om han åpenbart var spesiell fremover på banen og imponerte med sine offensive ferdigheter.

- Husker ennå hva moren sa

Chelsea ønsket å få ham tilbake på et nytt prøvespill for å se om han kunne tilegne seg de defensive egenskapene klubben var ute etter, men det skal moren Fayza Lamari ha satt ned foten for.

- Jeg husker den dag i dag hva moren svarte. Hun snakket fransk, og det var jeg som måtte oversette: «Hør etter, gutten min kommer ikke tilbake. Hvis de vil ha ham, må de ta ham nå. Eller så må de kjøpe ham for 50 millioner pund om noen år», erindrer Boga i intervjuet.

Ifølge den tidligere speideren førte dette til at Chelsea og unggutten valgte å gå hver sin vei.

Men: Til tross for Bogas uttalelser hadde Chelsea blitt nødt til å vente om de hadde ønsket å hente Mbappé.

FIFA-regler gjør nemlig at det ikke er lov å hente spillere fra et annet land før de er 16, om ikke spesielle omstendigheter tillater det. De omstendighetene skal ikke ha vært på plass i dette tilfellet.

- En herlig opplevelse

Chelsea har ikke kommentert påstandene fra Boga, men med fasit i hånd kan man si klubben uansett gjorde en tabbe som ikke prøvde å sikre seg en form for avtale med unggutten.

Noen år senere spiller han for PSG, er ansett som verdens beste tenåring, scoret i VM-finalen og ble verdensmester som 19-åring.

Da kan man se mellom fingrene at han ikke er utlært defensivt ...

I et intervju med The Telegraph har Mbappé tidligere uttalt seg i positive ordelag om oppholdet i Chelsea som 13-åring.

- Det var en herlig opplevelse, og Chelsea var den første store klubben jeg besøkte. Det ble en stor oppdagelse for meg. Jeg kom fra en amatørklubb, og det var en helt ny verden. Jeg hadde selvsagt en oppfatning av hva en stor klubb ville innebære, men jeg ble imponert av arbeidsinnsatsen og mentaliteten der. Å besøke et slikt sted hjalp meg med utviklingen min, har Mbappé uttalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere