RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder City blir UEFAs første «offer»

STRAFFES: Englesk presse hevder Manchester City vil bli bøtelagt.
STRAFFES: Englesk presse hevder Manchester City vil bli bøtelagt. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oppfyller ikke kravene.

Manchester City vil bli blant de første klubbene som straffes av UEFA, for ikke å møte kravene som stilles under det såkalte Financial Fair Play, skriver Daily Mail mandag. Det samme gjelder for Paris Saint-Germain, hevder avisen.

De siste ukene har det blitt spekulert i nettopp dette, og selv om City skal ha vært trygge på å unngå straff, ser det nå ut til at UEFA vil ta affære.

Det europeiske fotballforbundet er nemlig svært skeptisk til måten klubben har økt inntektene de to siste årene og kommer til å bøtelegge klubben.

Får bot
Daily Mail skriver at UEFA allerede har kontaktet City og gitt beskjed om hvordan det ligger an. Det er ventet at klubben vil akseptere en bot.

Uefa-president Michel Platini uttalte så sent som forrige uke at ingen klubber ligger an til å bli utestengt fra Champions League neste sesong, men en bot vil likevel være negativt for City. Klubben har jobbet hardt for å få kontroll på utgiftene, etter å ha brukt enorme summer på spillere og infrastruktur.

UEFA har på sin side signalisert at de vil ta hensyn til at enkelte klubber faktisk har forsøkt å gjøre noe med økonomien sin, for å oppfylle kravene til Financial Fair Play og det er derfor City ikke vil bli straffet enda hardere.

City har gått fra 98 millioner pund til 52 millioner pund i underskudd over de to siste årene. Uten denne innsatsen kunne den lyseblå klubben fort blitt ilagt et forbud mot å kjøpe nye spillere, eller utestengelse fra europacupen.

UEFA har imidlertid den siste tiden sett nærmere på klubbens salg av merkevarerettigheter for flere spillere til et eksternt firma. City har solgt rettigheter for en verdi av 24,5 millioner pund, men har nektet å avsløre hvilket selskap som har kjøpt disse rettighetene. Manchester City er den første engelske klubben som har inngått en slik avtale rundt slike rettigheter.

Kan klage
Videre har UEFA også fattet interesse for hvordan Manchester-klubben har solgt immaterielle rettigheter til andre aktører. Dette er rettigheter som tilsvarer 22,45 millioner pund og inkluderer blant annet at samarbeidsklubbene New York City FC og Manchester Ladies har måttet betale for bruk klubbens speidernettverk og kommersielle tjenester. City har også forsøkt å utligne tapene gjennom avtalen med flyselskapet Etihad. Den avtalen blir fulgt opp nøye av The Financial Control Body og skal være verdt 350 millioner pund.

Klubber som blir straffet av FFP-reglene kommer ikke til å bli navngitt før 5. mai. Deretter vil klubbene få muligheten til å anke.

PSG skal allerede ha varslet at de kommer til å kjempe seg fri fra alle forsøk på å straffe dem. City har enn så lenge ikke kommet med en offisiell uttalelse.

I FFP-reglene står det også at konkurrerende klubber kan klage på at en eventuell straff er for mild. Det betyr at dersom City blir funnet skyldig og likevel får konkurrere i Champions League neste år, kan laget som blir nummer fem i Premier League, sende inn en klage.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere