Gå til sidens hovedinnhold

Hevder City risikerer overgangsnekt

Signeringen av unggutten Benjamin Garre skaper trøbbel for Premier League-mesterne.

Ifølge Daily Mail står Manchester City i fare for å bli utestengt fra å registrere nye spillere de to neste overgangsvinduene.

Bakgrunnen for dette skal være at Premier League-mesterne sikret seg det argentinske stortalentet Benjamin Garre fra Velez Sarsfield, men ungguttens tidligere klubb er ikke fornøyd med måten det skjedde på.

Den argentinske klubben hevder at City kontaktet spilleren før han fylte 16 år, noe som er i strid med reglene for overganger, og de hevder at Premier League-klubben har gått uetisk til verks for å ordne avtalen.

Garre skal ha signert for City bare dager etter at han fylte 16 år.

Denne saken er nå oppe i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) og det er ventet en avgjørelse denne uken. I verste fall kan det ende med at City blir utestengt fra å registrere nye spillere i de to neste overgangsvinduene.

CAS bekrefter overfor Daily Mail at en dom i saken kommer i løpet av de sju neste dagene. Skulle City få en såkalt overgangsnekt som straff, vil ikke klubben kunne registrere nye spillere igjen før sommeren 2019.

Det påpekes imidlertid at City har rett til å anke en eventuell dom og de kan med det utsette tidspunktet for når straffen blir gjeldene.

Det kan også tale i Manchester-klubbens favør at FIFA først ga City medhold i saken og mente at de ikke hadde gjort noe galt da de sikret seg Garre, som nå spiller for klubbens U23-lag. Velez Sarsfield på sin side, valgte imidlertid å anke saken videre til CAS.

Det hører også med til historien at den argentinske unggutten har italiensk pass, noe som er grunnen til at han kunne flytte på seg allerede i en alder av 16 år. For spillere utenfor Europa, er det vanligvis ikke mulig å slutte seg til en engelsk klubb før de har fylt 18 år.

Den argentinske klubben mener likevel at 16-årsregelen ikke gjelder i dette tilfellet, siden Garre flyttet direkte fra en klubb i Sør-Amerika til Manchester City da han fylte 16 år i 2016.

Velez Sarsfield har i tillegg til saken mot City, også gått til sak mot FIFA i CAS, fordi forbundet ikke ga dem medhold i den første klagen.

Ifølge Daily Mail går City med planer om å bruke store penger på nye spillere denne sommeren og det skal være øremerket rundt 100 millioner pund for å sikre en ny defensiv og en ny offensiv midtbanespiller, men disse planene kan fort gå fløyten hvis denne saken ender med at klubben ikke kan registrere nye spillere før sommeren 2019.

Med tanke på at City også kan utsette tidspunktet for når en eventuell dom blir gjeldene med en anke, kan det fort føre til at det blir en meget travel overgangssommer for de lyeblå.

Les også

Tirsdagens Premier League-rykter

Tidligere har klubber som Atletico Madrid, Real Madrid og Barcelona alle blitt straffet med overgangsnekt fordi de har hentet spillere under 18 år. I Premier League har Chelsea tidligere blitt ilagt en lignende straff, i forbindelse med overgangen til Gaël Kakuta, men nådde fram med sin anke til CAS på FIFAs dom i saken og forbudet ble opphevet.

Kommentarer til denne saken