*Nettavisen* Sport.

Hevder Defoe er enig med ny klubb

Foto: PAUL ELLIS / Afp

- Blir ligaens best betalte noensinne.

Jermain Defoe har bare startet tre Premier League-kamper for Tottenham denne sesongen og har en stund vært koblet bort fra klubben.

Ifølge The Toronto Sun kommer 31-åringen til å slutte seg til Major League Soccer-laget Toronto FC på nyåret.

Der blir han, ifølge avisen, ligaens best betalte spiller noensinne, med en ukelønn på så mye som 150.000 pund. Kanadierne skal ha lagt inn et bud verdt 10 millioner dollar.

Det er fremdeles uklart om Defoe fullfører overgangen før sommerens VM, men styreformann i Toronto FC, Tim Bezbatchenko, håper å ha engelskmannen på plass før MLS-sesongen starter i mars.

- I september lovet vi fansen at vi vil gjøre store ting denne høsten. I januar får de evaluere den jobben vi har gjort. Vi kommer til å fortsette å holde løftet vårt i løpet av den neste måneden, sa Tim Bezbatchenko noe kryptisk nylig.

Fredag gjorde klubben det klart at Gilberto Oliveira Souza Junior er klar for Toronto foran kommende sesong. Brasilianeren, som kom fra Internacional i Brasil, skal ha avslått tilbud fra større klubber i Mexico og Tyskland.

Også den defensive midtbanespilleren Jackson signerte nylig for den hardtsatsende klubben.

Dersom rapportene om Defoes overgang stemmer, håper Toronto å ha et lag som kan slå godt fra seg i MLS den kommende sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.