RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder fem stjerner kan forsvinne fra Tottenham


STJERNER PÅ VEI BORT? Flere profiler kan komme til å forsvinne fra Tottenham i løpet av sommervinduet.
STJERNER PÅ VEI BORT? Flere profiler kan komme til å forsvinne fra Tottenham i løpet av sommervinduet. Foto: Paul Childs (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Manager Mauricio Pochettino (46) kan miste flere profiler, men ønsker seg også penger til å forsterke Tottenham i sommer.

Tottenham går trolig en travel sommer i møte på overgangsmarkedet og ifølge The Guardian kan flere profiler være på vei vekk fra klubben.

Avisen lister opp Toby Alderweireld, Danny Rose og Moussa Dembele som spillere klubben skal være villig til å selge i løpet av sommeren.

Alderweireld skal ha en klausul i sin avtale med klubben som gjør at han kan gå for rundt 25 millioner pund neste sommer og Tottenham skal være interessert i å få igjen mest mulig for den belgiske stopperen ved å selge ham nå. Det at partene ikke ser ut til å komme til enighet om noen ny avtale forsterker ryktene om at det kan bli en overgang i sommer.

The Mirror som også omtaler Tottenhams sommerplaner tirsdag, hevder at klubber som Chelsea og Manchester United skal være villig til å bla opp for å sikre seg én av Premier Leagues beste stoppere de siste sesongene.

Når det gjelder Danny Rose så gikk han hardt ut i fjor og mente han fortjente høyere lønn enn det han får i londonklubben. Det skal ikke ha falt i god jord hos klubbledelsen og kan sørge for at backen blir solgt.

The Guardian lister opp Everton som én av klubbene som skal være interessert i den engelske landslagsspilleren, mens Mirror mener at også Manchester United følger situasjonen rundt Rose tett.

Dembele, som nå har blitt 30 år, skal på sin side være fristet av spill i Kina og Tottenham kan være villig til å slippe midtbanemannen om det skulle komme et godt bud. Dembele har kun et år igjen av kontrakten.

Ifølge The Mirror er det også store sjanser for at både Fernando Llorente og Moussa Sissoko kan bli solgt denne sommeren.

Når det gjelder spillere inn kan det se ut til at manager Mauricio Pochettino ser mot yngre kandidater. Daily Mail mener å vite at Manchester Uniteds Anthony Martial, Crystal Palaces Wilfried Zaha og Fulhams stortalent Ryan Sessegnon alle er folk manageren vurderer.

Avisen skriver videre at Pochettino kommer til å kreve et overgangsbudsjett på rundt 100 millioner pund denne sommeren.

Videre hevdes det at argentineren også ønsker seg en betydelig lønnsøkning for å fortsette sitt prosjekt i londonklubben og at Pochettino ønsker å være blant de best betalte managerne i Premier League.

Det er ventet at den tidligere Espanyol-sjefen, som takket være sin solide jobb i Tottenham har blitt en ettertraktet mann for andre klubber, skal gå i forhandlinger med Spurs' styreformann Daniel Levy denne uken.

I tillegg til de allerede nevnte kravene, skal 46-åringen også ønske seg større innflytelse over klubbens aktivitet på overgangsmarkedet.

Pochettinos nåværende kontrakt, som ifølge Daily Mail skal være verdt 5,5 millioner pund per år, løper ut i 2021.

Til sammenligning tjener Manchester City-sjef Josep Guardiola og Manchester United-sjef José Mourinho rundt 15 millioner pund per år, Liverpools Jürgen Klopp rundt sju millioner pund per år, mens Chelsea-manager Antonio Conte håver inn rundt 9 millioner pund per år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere