RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Hauge får 30 millioner for Tippeliga-avtalen


HÅVER INN: Forretningsmannen Rune Hauge.
HÅVER INN: Forretningsmannen Rune Hauge. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Forretningsmannen håver inn.

Det er Dagbladet som torsdag skriver at agenten Rune Hauge håver inn store penger på den nye rettighetsavtalen for norsk fotball.

Tidligere torsdag ble det kjent at SBS Discovery, som eier blant andre TV Norge og Eurosport, kjøper rettigheten til norsk fotball fra 2017.

SBS Discovery betaler rekordsummen 2,4 milliarder kroner for dette.

Det er Hauges firma, Profile Media, som har hatt en viktig rolle i prosessen med å forhandle fram denne historiske avtalen.

Dagbladet skriver at Hauge og hans firma blir belønnet med inntil 30 millioner kroner for dette arbeidet. Ifølge avisen får selskapet utbetalt tre millioner kroner for hvert år av TV-avtalens totalt seks år.

Det blir 15 millioner til sammen. I tillegg skal Profile Media har sikret seg 15 millioner kroner i andre inntekter, fra det samarbeidspartnerne Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball tjener på det kommersielle.

Over seks år blir dette da totalt 30 millioner kroner.

Det bør imidlertid nevnes at Hauge fikk hele 100 millioner kroner, da han i 2005 forhandlet fram første rettighetsavtalen på over én milliard kroner.

Den gang var det TV 2 som kjøpte rettigheten til norsk fotball.

- Profile Media får en fastpris som blant annet skal inkludere alle juridiske utgifter, hjelp med anbudsdokumentet og arbeid med rapporter som vi kan bestille. De har for eksempel hatt tre advokater som har bistått oss i disse forhandlingene. For dette får de en edruelig gasje som er veldig mye mindre enn det folk gjerne har lyst til å tro, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem til Dagbladet.

- I tillegg har de en mulig bonus som er avhengig av totaliteten på blant annet kommersielle avtaler i framtida. Den har et tak, men hvor mye den vil lande på, vet jeg ikke nå, sier Siem.

Hauge, samt sentrale folk i NFF og NTF sier til dagbladet at de har undertegnet en konfidensialitetsavtale som gjør at den verken kan bekrefte eller avkrefte summen som avisen opererer med torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere