RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FRATAS PLASSEN? Kroatia kan bli hardt straffet for dette hakekorset, skriver The Guardian.
FRATAS PLASSEN? Kroatia kan bli hardt straffet for dette hakekorset, skriver The Guardian. Foto: Andrej Isakovic (Afp / NTB scanpix)

Hevder Kroatia kan bli fratatt kvalikplassen

Hakekors-skandalen skal ha fått Uefa til å se på mulige sanksjoner mot Kroatia.

Kroatia kan komme til å bli utestengt fra EM-kvalifiseringen, skriver The Guardian.

Det siste som skal være grunnen til at Uefas disiplinærkomite nå ser på saken, skal være hakekorset som var sprayet inn i gressmatten før forrige ukes kvalifiseringskamp mellom Kroatia og Italia.

Opptrinnet sjokkerte mange, og det er ikke første gangen Kroatia har fått søkelyset rettet mot seg på grunn av utenomsportslige episoder.

Kampen mot Italia ble spilt for tomme tribuner, etter at kroatiafansen skal ha sunget fascistiske rop, kastet bluss og røykgranater ut på banen og så videre under kamper.

Også under kvalikkampen mot Norge ble det sunget upassende sanger.

Dette skal ha vært noe av grunnen til at forrige ukes kamp ble spilt for tomme tribuner.

Landets nyvalgte president, Kolinda Grabar Kitarovic, har ikke tatt avstand fra episodene, men han har heller valgt å kalle stemingen og atmosfæren under Kroatias hjemmekamper for «fantastisk».

Alt dette skal ha fått begeret til å renne over, og ifølge The Guardian skal det nå være opp til Uefa om de vil straffe Kroatia ytterligere.

Dersom Kroatia mister plassen i kvalifiseringen, eller i forkant av EM i Frankrike i 2016, vil dette åpne for at de norske fotballgutta får en enklere vei til mesterskapet.

Det vil i tilfelle bli en EM-plass med noe bismak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere