*Nettavisen* Sport.

Hevder Liverpool vil selge Suarez

Foto: PA Photos/Scanpix

Anfield-klubben skal ha fått nok av spissens oppførsel.

13.02.12 09:44

I helgen var det på ny full rulle rundt Liverpool og den omstridte spissen Luis Suarez.

Uruguayaneren, som nylig måtte sone åtte kampers karantene på grunn av påstått rasisme, nektet lørdag å ta Manchester Uniteds Patrice Evra i hånden før lagenes møte på Old Trafford.

Kan bli solgt
Episoden har i etterkant blitt beklaget av både klubb og spiller, men dette hindrer likevel ikke britiske aviser fra å spekulere voldsomt i Suarez' framtid mandag.

Ifølge tabloiden Daily Mirror skal de røde fra Merseyside nå ha fått nok av spissens mange sprell og klubben skal angivelig være villig til å selge uruguayaneren til sommeren.

Liverpool-direktør Ian Ayre uttalte i etterkant av helgens episode at spissen hadde sviktet både klubb og manager. Dette er harde ord fra en klubb som så langt har gitt Suarez full støtte.

Manager Dalglish skal også være dypt skuffet over å ha blitt løyet til av måljegeren og skal derfor støtte klubbens beslutning om å la spilleren gå til sommeren.

Stor interesse
Også Liverpool-legende Alan Hansen reagerte kraftig på Suarez' oppførsel før møtet med erkerival Manchester United lørdag.

- For å være ærlig, så ble jeg sjokkert over det hele. Jeg hadde fått høre at det ville bli et håndtrykk mellom de to, sier den tidligere midtstopperen.

Det er ikke kjent hvor mye Liverpool ønsker fo Suarez, men interessen for spilleren skal være stor. Både italienske og spanske klubber skal ha ham på radaren.

Suarez kom til Liverpool i fjor vinter fra nederlandske Ajax og har siden overgangen stjålet overskrifter både på godt og vondt.

Unnskyldning
Det var først søndag at Luis Suarez valgte å unnskylde oppførselen på Old Trafford. Spissen skal ha hatt en lang smatale med Dalglish etter opptrinnet.

- Jeg har snakket med manageren siden kampen på Old Trafford, og jeg innser at jeg gjort feil, sier Suarez i uttalelsen.

- Jeg har ikke bare skuffet han, men også klubben og hva den står for, og jeg beklager. Jeg gjorde en feil og angrer på det som har skjedd, sier han videre.

Liverpool-manageren fikk også hard kritikk etter at han uttalte at det var helt feil å legge noe skyld på Luis Suarez. Også skotten måtte beklage.

- For å være ærlig ble jeg sjokkert over at spilleren ikke hadde hilset, etter at han sa tidligere i uka han skulle gjøre det, sier Dalglish.

Daglig leder i Liverpool, Ian Ayre, kom også med en uttalelse der det sto at klubben var skuffet over det Suarez gjorde på lørdag.

- Det var galt av ham å villede oss og det var galt å ikke strekke ut hånden for å hilse på Evra. Han har ikke bare skuffet seg selv, men også Kenny Dalglish, sine lagkamerater og klubben. Det har blitt gjort absolutt klart til Luis Suarez at hans oppførsel var uakseptabel, uttaler Ayre.

- En skam for Liverpool
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson reagerte også sterkt på oppførselen til Suarez og la heller ikke skjul på det når han kom til orde etter møtet på Old Trafford.

- Han er en skam for Liverpool Football Club og burde aldri få spille for dem igjen. Han kunne ha forårsaket opptøyer, uttalte Ferguson etter kampen.

Etter at Liverpool kom med unnskyldningene, ble imidlertid tonen fra klubben en litt annen.

- Manchester United takker Liverpool for unnskyldningen som har kommet etter lørdagens kamp, skriver klubben i en pressemelding.

- Alle på Old Trafford vil gå videre fra dette. Historien mellom våre to store klubber handler om suksess og en rivalisering som man ikke finner maken til i britisk fotball. Det burde være fokuset for alle som elsker de to klubbene i framtiden, står det i uttalelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.