Hevder Moyes stoppet United-overgangen

Foto: Eduardo Di Baia / AP / NTB scanpix

- Han hadde ikke troen på meg, sier stopperen.

Den argentinske stopperen Ezequiel Garay har i flere år blitt koblet med en overgang til Manchester United.

27-åringen har de siste sesongene spilt sin fotball i portugisiske Benfica, der han har prestert godt og fått en høy stjerne.

Flere toppklubber har fulgt utviklingen til argentineren, men ifølge The Mirror skal United vært svært nær en avtale om en overgang for spilleren i vår.

Prislappen skal ha vært på 18 millioner pund, og avtalen skal ha blitt meislet ut av sir Alex Ferguson og hans team, men ble senere stoppet av Benfica og David Moyes.

- Skulle til United
Det er spilleren selv som forteller dette i et intervju.

- Jeg skulle til Manchester United i sommer. Avtalen var så godt som sluttført, men så stoppet det opp da Benfica ikke ville akseptere budet, sier stopperen ifølge The Mirror.

Benfica hentet i sin tid Garay fra Real Madrid, og må derfor betale en del av en eventuell overgangssum til den spanske klubben. Derfor ville Benfica angivelig ha mer penger for stopperen.

Ifølge The Mirror skal David Moyes ikke ha vært villig til å møte Benficas nye sum.

- Jeg tror Fergusons exit fra jobben i United påvirket overgangen. Moyes hadde ikke den samme troen på meg, sier Garay.

- Jeg trives godt i Benfica og vi har store ambisjoner for denne sesongen. Nå tenker jeg kun på Benfica, men jeg vil selvfølgelig ikke utelukke en overgang i framtiden, sier han.

50 prosent
Garay startet karrieren i Newell's Old Boys i hjemlandet Argentina, før han ble hentet til spanske Racing Santander i 2005.

I løpet av noen gode sesonger fikk Garay et solid rykte i Europa og Real Madrid kom på banen. Det ble imidlertid begrenset med spilletid den spanske storklubben.

Benfica betalte 5,5 millioner euro for spilleren i 2011, men Real Madrid sikret seg en klausul som gjør at klubben skal ha hele 50 prosent av et eventuelt videresalg.

Garay fikk sin landslagsdebut for Argentina i 2007 og står bokført med 17 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag