Hevder Nigeria truer med å boikotte VM-kamp

BONUSKRANGEL: De nigerianske spillerne krever mer penger etter at laget kvalifiserte seg for åttedelsfinale. Fotballforbundets generalsekretær skal ha dratt hjem for å hente mer penger.

BONUSKRANGEL: De nigerianske spillerne krever mer penger etter at laget kvalifiserte seg for åttedelsfinale. Fotballforbundets generalsekretær skal ha dratt hjem for å hente mer penger. Foto: Adrian Dennis (Afp)

- Droppet torsdagens trening og krever mer penger.

27.06.14 16:03

Den nigerianske troppen rystes av bonusbråk dager før åttedelsfinalen mot Frankrike og ifølge KickOff Nigeria er det usikkert om laget kommer til å sette seg på flyet til Brasilia.

Torsdag ankom bussen som skulle frakte spillerne til trening i Campinas, uten at spillerne møtte opp. De satt ifølge nettstedet i et møte, og treningen ble først utsatt og deretter avlyst.

Generalsekretær i det nigerianske fotballforbundet, Musa Amadu, skal før møtet startet ha reist tilbake til Nigeria for å hente mer penger til spillerne.

- Vi hadde bare penger til gruppespillet, så han har reist hjem for å få ut mer penger til sluttspillet, sier en annen ansatt i forbundet.

Laget skal etter planen fly til Brasilia fredag, men fremdeles gjenstår det å se om de møter opp.

Tidligere denne uken sendte Ghanas sportsminister, Joseph Yamin, 18 millioner kroner med et chartret fly til de ghanesiske spillerne, som altså fikk sin VM-bonus i kontanter.

Det ghanesiske laget truet, i likhet med nigerianerne, med å boikotte sin neste kamp hvis de ikke fikk pengene de hadde krav på.

John Boye, som scoret selvmål da Ghana tapte 2-1 mot Portugal og ble slått ut av turneringen, ble tatt bilde av da han kysset sin andel av de 18 millionene.

HTML EMBED


Nigeria vil trolig få en lignende politieskorte når deres penger finner veien fra flyplassen til hotellet:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.