RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Norge spilte destruktivt

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Morten Olsen sammenligner Danmark med Barcelona.

(ANB) Den danske landslagssjefen er naturlig nok i perlehumør etter seieren mot Norge i Parken. Det sikrer Danmark etter all sannsynlighet minst playoffspill i EM-kvalifiseringen.

På spørsmål fra storavisen BT om det betyr noe personlig å slå et lag som spillestilsmessig forfekter helt andre prinsipper enn han selv, svarer Olsen:

- Jeg vil ikke gjøre meg selv bedre enn at hvis jeg sitter og ser en kamp der Barcelona lykkes i å bryte ned et lag som spiller destruktivt, så blir jeg glad. Derfor er det også en glede når det lykkes oss.

- Skal være arrogante
Han innrømmer videre at det ikke var noen enkel oppgave de røde og hvite hadde i Parken tirsdag kveld.

- Det ser lett ut, men er forbannet vanskelig, og du er nødt til å ta risiko. Derfor er vi like glade over at vi nesten lyktes i å hindre Norge i å skape sjanser, når vi forsvarte oss så langt framme i banen, sier Olsen.

Før skjebnekampen ga han spillerne sine beskjed om å være arrogante.

- Jeg tok tak i spillerne og sa at vi SKAL være arrogante, men på en fornuftig måte. Når man spiller som oss, skal man ha en arrogant holdning, for man skal tro at man er dyktig. Men samtidig skal man være ydmyk overfor oppgaven, sier Morten Olsen – og tilføyer:

- Vi så det tydeligst med Nicklas Bendtner. Det har vært et tema for meg i lang tid at han skulle være mer ydmyk. I denne verden handler det ikke om snakk, men om å vise hva man kan. På samme måte som det heller ikke hjelper at vi sier vi er bedre enn Norge, hvis vi ikke vinner.

- Høyere enhet
To kamper gjenstår i EM-kvalifiseringen for danskene: Portugal hjemme og Kypros borte. Landslagssjefen håper spillerne tar med seg den gode følelsen fra Norge-kampen til de oppgjørene.

Det hjemmelaget viste i Parken gledet nemlig Olsen sjeldent mye.

- Når spillerne utviser så stor vilje og vinnermentalitet, og så mange ting går opp i en høyere enhet, så blir du ekstra glad. Man gleder seg alltid over en seier, men når man vinner på DEN måten, hvor vi tok med oss så mange ting fra treningsfeltet, blir du ekstra glad som trener, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere