Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Ødegaard har fått Real-tilbud

HVEM VELGER HAN? Martin Ødegaard går en spennende vinter i møte.
HVEM VELGER HAN? Martin Ødegaard går en spennende vinter i møte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men storklubben må trolig vente.

Det er en kjent sak at Real Madrid er blant beilerne til 15 år gamle Martin Ødegaard. Tidligere denne måneden var unggutten på besøk i Spania.

Der ble han vist rundt og fikk ta en kikk på fasilitetene. Det er ventet at Strømsgodset-spilleren skal på en rekke slike besøk i løpet av vinteren.

Tidligere har han besøkt Bayern München og Manchester United, også, og både Liverpool og Barcelona skal etter sigende stå for tur.

- Real-tilbud
Torsdag skrev imidlertid den spanske sportsavisen Marca at Real Madrid nå skal ha kommet med et tilbud til spilleren, men at de trolig må vente på svar.

Ødegaard-familien, med pappa Hans Erik i spissen, har lenge vært klar på at de ikke kommer til å gjøre et forhastet klubbvalg. Det er enn så lenge heller ikke utelukket at 15-åringen blir værende i Strømsgodset neste år.

Derfor vil de trolig vente med kontraktsforhandlinger med andre klubber.

Marca skriver blant annet at det er uvisst hvorvidt Ødegaard vil være villig til å spille på klubbens B-lag, Castilla. En plass på A-laget vil trolig være uaktuelt.

La Liga-ekspert Petter Veland har tidligere uttalt til Nettavisen at han anbefaler den unge sensasjonen å velge Barcelona framfor Real Madrid.

- Det logiske og «tryggeste» valget er Barcelona, for de har en historikk de siste 15 årene som ikke står tilbake for noen, i likhet med Ajax. De har en filosofi og historikk som tilsier at de gir spillere fra egne rekker sjansen. Min første umiddelbare tanke er at Barcelona er bedre enn Real Madrid for Ødegaard, men samtidig begynner spranget å bli mindre, sa Veland.

Debuterte
Ødegaard fikk sin debut for Strømsgodset i vår og har senere spilt seg til plass på landslaget. Onsdag fikk 15-åringen sin tredje landskamp for Norge.

Tidligere i år skrev midtbanespilleren på en proffkontrakt med Godset, men den varer kun ut 2015. Ødegaard kan uansett ikke slutte seg til en utenlandsk klubb før han fyller 16 år. Det gjør han først den 17. desember.

Marca skriver også det samme som norske aviser har skrevet de siste månedene, at de fleste storklubbene i Europa jakter unggutten og at Borussia Dortmund, Ajax og Chelsea er andre klubber som snuser på nordmannen.

Da Nettavisen tidigere i høst snakket med den verdensberømte, spanske journalisten Guillem Balague, sa han følgende om det norske håpet:

- De siste seks månedene har det blitt snakket mer om ham. Barcelona er definitivt interessert, som alle vet. Det samme gjelder Ajax og flere engelske klubber. Jeg tenker bare ... 15 år, sa den profilerte journalisten.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!