*Nettavisen* Sport.

Hevder Ronaldinho og Riquelme vil hjelpe etter flytragedien

STORE NAVN: Både Brasil-legenden Ronaldinho (til venstre) og argentinske Juan Román Riquelme skal være åpne for å gjøre comeback i Chapecoense, fotballklubben som mistet nesten hele spillerstallen i en flyulykke denne uka. Foto: Montasje (AFP / NTB scanpix)

Stjerneduoen påstås å vurdere comeback for hardt rammede Chapecoense.

02.12.16 07:53

De to superstjernene Ronaldinho (36) og Juan Román Riquelme (38) skal ifølge The Sun vurdere å gjøre sensasjonelle comeback for kriserammede Chapecoense.

Det to tidligere Barcelona-stjernene ønsker angivelig å hjelpe den brasilianske toppklubben, som ble hardt rammet av flystyrten i Colombia denne uka.

71 mennesker mistet livet i flyulykken utenfor Medellín, og 19 av disse var Chapecoense-spillere. Klubben var på vei til Colombia for å spille sin størte kamp noen gang, første finaleoppgjør i Copa Sudamericana mot Atlético Nacional.

Flere andre utenlandske kilder rapporterer også at Ronaldinho og Riquelme skal være åpne for å ta opp karrieren igjen for å gi Chapecoense en håndsrekning.

(artikkelen fortsetter under)

Broren: - Vi vil hjelpe

Ryktene om et Ronaldinho-comeback skal ha blitt startet av en pågående kampanje på sosiale medier, der fotballfans oppfordrer den brasilianske legenden til å snøre på seg skoene for Chapecoense.

Overfor avisen O Globo innrømmer Ronaldinhos bror og agent, Roberto Assis, at 36-åringen er åpen for å bistå.

Men han understreker samtidig at det ikke er blitt diskutert om Ronaldinho skal gjøre comeback for klubben som nå nesten står helt uten spillere.

- Dette er en vanskelig tid, og ulykken skjedde nylig. Men er det opp til oss, vil vi gjerne hjelpe, sier Assis.

Han erkjenner at Ronaldinho ble rystet av tragedien, og at fotballegenden tenkte på de mange flyreisene han selv har vært gjennom som fotballspiller i Brasil.

Chapecoense skulle etter planen avslutte 2016-sesongens seriespill hjemme mot Atlético Mineiro 11. desember.

Ronaldinho og broren reiser til Tyrkia i jobbsammenheng fredag, og skal også innom De forente arabiske emirater og Japan, før planen er å returnere til Brasil 14. desember. Da skal den siste gjenværende serierunden i brasiliansk Série A uansett være ferdigspilt.

(artikkelen fortsetter under)

La opp i fjor

Ronaldinho ble kåret til verdens beste fotballspiller i både 2004 og 2005.

Hans siste kontrakt som fotballproff var med Fluminense. Den avtalen løp ut i fjor.

Argentinske Juan Román Riquelme, som blant annet ble kåret til Sør-Amerikas beste spiller i 2001, tilhørte sist Argentinos Juniors.

Der var Riquelme en del av spillerstallen fram til han la opp i januar 2015.

Bare fire av spillerne som reiste med Chapecoense overlevde flyulykken tirsdag. Det er blitt rapportert om alvorlige skader på flere av de overlevende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag