Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Ronaldo overtar La Liga-klubb

Blir trolig president i gjeldstyngende Real Valladolid.

Den tidligere Brasil-superstjernen Ronaldo forlot Real Madrid og spansk fotball for elleve år siden, men 41-åringen kan nå returnere til La Liga.

Ronaldo er i ferd med å kjøpe seg opp i den spanske eliteserieklubben Real Valldolid og bli klubbens nye president, ifølge Cadena Ser.

Radiokanalen melder at Ronaldo betaler 30 millioner euro, rundt 291 millioner kroner, for å bli klubbens største aksjonær. Avtalen skal også innebære at fotballlegenden overtar rollen som klubbpresident.

Det er ventet at Ronaldo og Real Valladolid sluttfører forhandlingene i løpet av de nærmeste to eller tre ukene.

Les mer: Rekdal tar til motmæle etter Fagermo-utspill

Gjeld

Valladolid er nyopprykket i La Liga denne sesongen. Klubben sliter med en gjeld som tilsvarer 242,5 millioner kroner. Denne blir nedbetalt om Ronaldo fullfører oppkjøpet.

Ifølge opplysningene til Cadena Ser ligger den nåværende klubbpresidenten, Carlos Suárez, an til å fortsette i klubben som daglig leder.

Les også

Zekhnini nærmer seg Twente-utlån

Suárez skal også ha hatt kontakt med andre potensielle kjøpere fra Kina og latinamerikanske land som kan gi Valladolid mer penger på kort sikt. Likevel seiler Ronaldo opp som den mest interessante kjøperen for klubben fra Castilla y Léon-regionen.

Legende

Ronaldo har lang fartstid som en av den spanske ligaens aller største stjerner. I 1996-1997-sesongen ble han toppscorer i Primera División med hele 34 mål på 37 kamper for Barcelona.

Målmaskinen ble dog ikke enig med katalanerne om betingelsene i en langtidskontrakt. Han valgte isteden å betale sin egen utkjøpsklausul sommeren 1997, for deretter å kunne gå til Inter som verdens dyreste fotballspiller.

Fem år etterpå returnerte superstjernen til La Liga og Real Madrid. Der ble han værende i fem sesonger og fikk med seg blant annet to ligatitler og 83 mål på 127 ligakamper.

Ronaldo har også tidligere engasjert seg på eiersiden i klubben Fort Lauderdale Strikers i USA.

Kommentarer til denne saken