*Nettavisen* Sport.

Hevder Skjelbred er aktuell for Rosenborg

RBK-RETUR? Ifølge TV 2 skal Per Ciljan Skjelbred være aktuell for Rosenborg. Foto: Odd Andersen (AFP / NTB scanpix)

Profilens rådgiver skal ha vært i møter med trønderklubben.

07.01.19 21:06

TV 2 melder mandag at Per Ciljan Skjelbred er aktuell for en retur til gamleklubben Rosenborg. Ifølge kanalen skal midtbanespillerens rådgiver, Jan Egil Ludvigsen, ha vært i møter med trønderklubben.

Skjelbreds kontrakt med tyske Hertha Berlin går ut til sommeren, og selv om det skal være en opsjon på å forlenge den med ett år til, må 31-åringen spille minst 25 kamper denne sesongen for at den skal tre i kraft, skriver TV 2 videre.

- Avgjørelse i nær framtid

Så langt har nordmannen kun spilt sju ligakamper. Ifølge TV 2 skal tyskerne ha signalisert at de ikke ønsker å satse videre på nordmannen.

Rådgiver Ludvigsen ønsker imidlertid ikke å kommentere dette spesifikt.

- Det som vanlig stor interesse for Per. Spesielt nå som han er på utgående kontrakt, opplever vi økt interesse fra mange klubber. Per er dog en av de spillerne med lengst fartstid i Hertha BSC og han er veldig viktig for klubben både på og utenfor banen. Følgelig har Hertha et sterkt ønske om å ha med Per videre og vi er i tett dialog med Hertha om Pers framtid. Vi forventer en konklusjon i nær fremtid, sier han på generelt grunnlag til TV 2 Sporten.

Rosenborg har heller ikke ønsket å kommentere noe.

Skjelbred ble solgt fra nettopp Rosenborg til tyske Hamburg i 2011 for rundt fire millioner kroner. To år senere signerte han for Berlin-klubben.

Først på lån og senere ble overgangen gjort permanent.

Reitan på vei bort?

31-åringen debuterte for RBK helt tilbake i 2004-sesongen og fikk totalt over 200 kamper for trønderne, før han dro videre til tysk fotball.

Skjelbred har vært kaptein på det norske landslaget en periode og står med totalt 43 landskamper og én scoring med flagget på brystet.

TV 2 skriver videre at Erlend Dahl Reitan skal være på vei bort fra Rosenborg og at Bodø/Glimt kan bli neste stopp for ham.

Ranheim skal imidlertid også være interessert, ifølge kanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag