RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRITISERER SOLBAKKEN: Egil Østenstad mener at Solbakken forsøkte å lure Viking for penger.
KRITISERER SOLBAKKEN: Egil Østenstad mener at Solbakken forsøkte å lure Viking for penger. Foto: Erlend Aas / Lars Kristian Aalgård (NTB scanpix)

Hevder Solbakken forsøkte å lure Viking

Sist oppdatert:
Egil Østenstad er kritisk til Jim Solbakkens framgangsmåte.

I et intervju med fotballmagasinet Josimar forteller Egil Østenstad, tidligere sportsdirektør i Viking, at han opplever Jim Solbakkens framgangsmåte som agent som problematisk.

Østenstad var sportsdirektør der fra 2006 til 2011.

- Jeg opplevde en veldig ubehagelig situasjon for meg personlig (...) etter at jeg hadde avsluttet mitt arbeidsforhold med Viking. I forbindelse med overgangen til en spiller fra Viking, ble jeg oppringt av styreleder i ASA-et, Geir Solstad, som lurte på at det var slik at jeg hadde forpliktet Viking muntlig til at Jim Solbakken skulle ha en del av overgangssummen for spilleren. Jeg avkreftet dette, sier Østenstad til Josimar.

- Heldigvis var det en så erfaren fotballmann som Geir Solstad som mottok dette «kravet» fra Solbakken og umiddelbart reagerte og tok direkte kontakt for å eventuelt få verifisert dette, legger han til.

Jim Solbakken reagerer slik på Østenstads påstand.

- Egil Østenstad var ikke i klubben på det tidspunktet spilleren ble solgt. Jeg tror jeg skal kommentere med å si at jeg skjønner at Egil er fryktelig bitter og fortvilet over den dårlige jobben han gjorde og fikk sparken for i Viking. Jeg forundrer meg over kommentaren som kommer fra den kanten, sier Solbakken til Nettavisen.

Styreleder Geir Solstad bekrefter imidlertid Østenstads versjon av saken overfor Nettavisen.

- Det som skjedde, er i grunnen slik Egil beskriver det. Vi fikk et krav fra Jim Solbakken, og han refererte til Egil Østenstad. Da ringte jeg selvsagt til Egil for å sjekke opp det. Han avkreftet at det forelå en slik avtale, sier Solstad til Nettavisen.

Solstad forteller at dette er den eneste gangen han har hatt noe med Solbakken å gjøre.

Ifølge Østenstad har han også opplevd at Solbakken har gått direkte til spillere med informasjon om at det finnes utenlandske klubber med konkret interesse for dem, uten at disse klubbene noen gang henvendte seg til Viking, verken formelt eller uformelt.

- Dette skapte en slags illusjon om at Viking ikke ville selge, noe som flere ganger ble utfordrende i forholdet mellom klubb og spiller, mener Østenstad.

Dette forstår ikke Solbakken noe av.

- Det er jobben min å selge fotballspillere. Jeg aner ikke hva Østenstad referer til her. Det er en kjensgjerning at Østenstad ikke fikk kjøpt mange spillere gjennom Jim Solbakken og dermed er han vel litt etterpåklok her også, sier Solbakken til Nettavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere