Gå til sidens hovedinnhold

Hevder trener tilbød henne sex-gavekort

Skal ha blitt seksuelt trakassert av sin egen trener.

NRK har onsdag kveld publisert et intervju med den kvinnelige fotballspilleren som skal ha blitt seksuelt trakassert av sin egen trener.

Dette er første gang hun uttaler seg til pressen etter at saken sprakk denne uken. Der forteller hun anonymt om måten treneren skal ha kommet med gjentatte henvendelser til tross for at hun tydelig ga uttrykk for at hun ikke var interessert.

Hun skal også ha fått mindre spilletid av sin egen trener fordi hun ikke gjengjeldte hans intereresse.

- Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra ham. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det, sier hun til NRK.

Fikk tilbud om sexgavekort
Men saken tok raskt en mer alvorlig retning, hevder hun.

- Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sier spilleren til statskanalen.

Etter hver ble spilletiden for den aktuelle spilleren kraftig redusert, og før jul fikk hun beskjed om at hun ikke får forlenget kontrakten med klubben.

Tirsdag fortalte hun sin versjon av historien til sin egen klubb og NISO.

Blogginnlegg
Saken startet ved at tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods la ut et blogginnlegg om en tidligere medspiller som er blitt utsatt for sexpress fra treneren sin.

Ifølge Woods er dette noe hun selv har vært vitne til og har blitt fortalt av denne spilleren, som skal være «et kjent navn i Norge», har landskamper og spilte i forrige store mesterskap for sitt land.

- Han forfulgte henne på en uanstendig måte med intensjon om å innlede et seksuelt forhold, noe min venn hele tiden gjorde det veldig klart at hun aldri kom til å være interessert i. Til tross for hennes klare beskjeder, fortsatte han å forsøke å overbevise henne om at de burde være sammen, skriver Woods i sin blogg.

Mandag kveld uttalte tidligere landslagskeeper, Caroline Knutsen, til TV2 at sextrakasseringssaken som ryster norsk kvinnefotball, ikke er unik.

- Helt uakseptabelt
Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund sier til Nettavisen at han ser svært alvorlig på at en kvinnelig fotballspiller skal ha blitt sextrakassert av treneren.

- Dette er helt uakseptabelt, sier Kjetil Siem.

Generalsekretæren understreker at en trener og en spiller aldri må innlede et forhold. Han mener klubbene må ta ansvaret for det.

- I slike saker må treneren slutte på sekundet. Du kan aldri tråkke over den grensa. Aldri!

Den omtalte treneren har ikke ønsket å uttale seg i saken.

Les mer:

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus