*Nettavisen* Sport.

Hevder Villas-Boas kan få sparken

Foto: Carl Court / AFP / NTB scanpix

Stemningen i Tottenham er alt annet enn harmonisk.

27.11.13 12:18

I helgen gikk Tottenham på en lei smell borte mot Manchester City i Premier League.

Det hardtsatsende londonlaget måtte reise hjem med et forsmedelig 6-0-tap etter å ha blitt herjet med i store deler av kampen.

Spurs har dermed ikke fått noen optimal start på sesongen og klubben har gått på et par uheldige tap i løpet av de første 12 kampene.

Manager André Villas-Boas fikk mye penger til rådighet i sommer og portugiseren brukte også midlene han hadde tilgjengelig.

Hele syv mann kom inn porten på White Hart Lane, mens en rekke spillere også ble sendt på dør i Tottenham.

110 millioner
Folk som Paulinho, Erik Lamela, Roberto Soldado, Christian Eriksen, Etienne Capoute, Vlad Chiriches og Nader Chadli ble hentet inn for totalt 110 millioner pund.

Samtidig ble stjernespiller Gareth Bale, som sist sesong var drivkraften i et Spurs-lag som ble nummer fem i Premier League, solgt til spanske Real Madrid.

Flere av nykommerne, som Soldado og Lamela, har fortsatt ikke helt levd opp til de store forventingene mange har til dem.

Med bakgrunn i antall spillere som ble hentet inn i sommer og den noe skuffende sesonginnledningen, skal stemningen i Tottenham være alt annet enn harmonisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er den engelske storavisen The Guardian som skriver dette onsdag.

Avisen skriver at Villas-Boas den siste tiden skal ha lagt skylden på alle andre enn seg for den siste tids problemer. Alle fra det medisinske apparatet til spillere skal ha fått skylden.

The Guardian skriver også at Villas-Boas' uttalelser etter kampen mot City, der han mente spillerne burde skamme seg, heller ikke har blitt tatt vel imot av spillergruppen.

Styret skuffet?
Også styreformann Daniel Levy og eier Joe Lewis skal angivelig være i ferd med å miste tålmodigheten med portugiseren og skal være skuffet over flere resultater i høst.

Det er ikke bare tapet for Manchester City som har ført til sinne hos sjefene. Også 3-0-tapet for West Ham hjemme på White Hart Lane skal ha ført til misnøye.

Resultater mot erkerival Arsenal og londonrival Chelsea har heller ikke vært tilfredsstillende, ifølge The Guardian.

Avisen trekker også fram at bookmakerne i England nå har Villas-Boas som favoritt til å bli neste manager som får fyken i Premier League. Oddsen på det ble kuttet drastisk tirsdag.

Fansen skal heller ikke være fornøyd med måten Tottenham har framstått i høst og mener klubben er alt for forsiktig i spillestilen. Også spillerne skal dele denne oppfatningen.

Blant spillerne skal det være et sterkt ønske om å bytte ut Villas-Boas' kjære 4-2-3-1-system, med et system der det er plass til to spisser.

En annen del av kritikken går på at portugiseren er alt for metodisk i sin framgangsmåte og legger for lite vekt på det menneskelige i måten han behandler folk.

Lloris-skandalen
På toppen av dette fikk Tottenham-sjefen også mye kritikk for måten han håndterte hodeskaden til keeper Hugo Lloris under et møte med Everton tidligere i sesongen.

Franskmannen fikk en stygg hodesmell i møtet med Romelu Lukaku og skal ha vært bevisstløs en periode, men etter mye om og men, fikk han likevel lov til å fortsette kampen.

Mange har reagert sterkt på at Villas-Boas tillot dette og mener han satte livet til Lloris i fare ved å la ham fortsette kampen.

Manageren gjorde det helt klart at det var hans avgjørelse å la keeperen fortsette, og skal ha bedt en av klubbens leger om å forsvare avgjørelsen til pressen, noe legen ikke ville gjøre.

Etter 12 serierunder ligger Tottenham som nummer ni. Klubben har 20 poeng og ligger dermed åtte poeng bak lederlaget, Arsenal.

Torsdag resier Villas-Boas og hans menn til Tromsø for å spille kamp i Europa League. The Guardian mener portugiseren trenger et godt resultat mot det norske 1. divisjonslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.