*Nettavisen* Sport.

Hevdet VM-kamp var fikset - nå trekker han påstandene

MISTENKSOM: Kampen mellom Kamerun og Kroatia har havnet i søkelyset etter påstander om kampfiksing. Nå hevder mannen som satte i gang det hele at han likevel aldri forutså kamputviklingen. Foto: Murad Sezer (Reuters / NTB scanpix)

Kampfikser sier han aldri kom med informasjon før kampen.

02.07.14 14:39

Den internasjonale kampfikseren Wilson Raj Perumal ble i forrige uke verdenskjent da han i den tyske avisa Der Spiegel ble sitert på at han på forhånd visste at kampen mellom Kamerun og Kroatia ville ende med 4-0-seier til sistnevnte, i tillegg til at Kamerun ville få et rødt kort.

Trekker tilbake påstandene
Som kjent traff Perumal med begge påstander, da et sjanseløst Kamerun slapp inn fire baklengsmål uten at de scoret selv. Det røde kortet kom da Alexandre Song uprovosert slo til Mario Mandzukiz med albuen og ble sendt av banen.

I tillegg hevdet han at alle Kameruns gruppespillskamper på et eller annet vis har vært fikset.

Les også: - Det er flere råtne egg i dette laget

I etterkant av påstandene informerte det Kamerunske fotballforbundet om at de ville etterforske saken.

Nå går derimot Wilson Raj Perumal ut og hevder at han likevel aldri forutså sluttresultatet, og at han heller ikke har bevis for at noen av Kameruns andre gruppespillskamper var fikset.

Klikk på bildet for å forstørre.

BERYKTET KAMPFIKSER: Wilson Raj Perumal fra Singapore. Foto: Kaisa Siren (Afp / NTB scanpix)

I en samtale på Facebook mellom Perumal og Der Spiegel-journalisten, som The Telegraph har fått se, skal det nemlig komme fram at kampfiksingdiskusjonen om den aktuelle kampen fant sted etter at oppgjøret var spilt, og ikke før slik det ble skrevet tidligere.

Beklager
- I motsetning til de såkalte 'avsløringene' i Der Spiegel, vil jeg si at jeg ikke forutså sluttresultatet i kampen mellom Kamerun og Kroatia, sier Perumal ifølge Telegraph.

- Ikke på noe tidspunkt har jeg referert at det ville bli scoret fire mål eller gitt et rødt kort. Ikke på noe tidspunkt har jeg bekreftet eller underbygget det som ikke var annet enn kvalifisert gjetning. Sist men ikke minst: ikke på noe tidspunkt ble jeg informert av Der Spiegel-journalisten om at det vi chattet om på Facebook ville ende opp i en tysk avis, fortsetter han, før han avslutter med å sende en unnskyldning til Kamerun.

- Jeg beklager til det kamerunske fotballforbundet og deres supportere hvis jeg har fornærmet dem, det var ikke min intensjon.

Der Spiegel står på sin side på at Perumal ga opplysningene før den etter hvert famøse fotballkampen.

- Vi står fortsatt for at Perumal skrev til en Der Spiegel-journalist i timene før kampen, og at han der informerte om at stillingen ville bli 4-0 til Kroatia, og at en kamerunsk spiller ville få rødt kort i første omgang, skriver avisa i et tilsvar.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.