Heynckes har bestemt seg

Foto: Alex Grimm / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Suksessmanageren dreper alle spekulasjoner.

Bayern München har lagt bak seg klubbens mest suksessfulle sesong noensinne, med triumf i både hjemlig liga og cup, samt det etterlengtede Champions League-trofeet.

Mye av æren ble tilskrevet den rutinerte manageren Jupp Heynckes, som etter sesongen annonserte at han trengte en 12-måneders lang pause fra fotballen.

Likevel ble den tyske suksesstreneren raskt koblet til blant annet den ledige managerposten i Real Madrid, enten i år eller neste sesong.

Nå avslører imidlertid 68-åringen at han ikke på noe tidspunkt planlegger å komme tilbake som fotballtrener.

- Jeg er egentlig ikke glad i å ta endelige avgjørelser, men jeg kan forsikre om at jeg ikke har noen planer om å lede et fotballag igjen. Jeg har fått en verdig avslutning, sier Heynckes til tyske Spiegel ifølge Fox Sports.

Jupp Heynckes forlot Bayern på toppen av europeisk klubbfotball, og oppgaven med å lede klubben videre ble gitt til spanske Pep Guardiola. Det ble klart allerede flere måneder før sesongen var unnagjort.

Den pensjonistklare mannen er klar på at han ikke bærer noe nag over klubbens beslutning.

- Det var den riktige avgjørelsen, og det var på tide med et generasjonsskifte. Hadde Bayern slitt med å finne en god nok erstatter, kunne vi snakket sammen, men når de hadde sjansen på Pep, var de nødt til å gå for ham. Jeg er fornøyd med hvordan ting utviklet seg, fortsetter Heynckes.

Tyskeren har hatt en svært innholdsrik managerkarriere, og kan se tilbake på opphold i blant annet Borussia Mönchengladbach, Athletic Bilbao, Real Madrid, Benfica og Schalke 04, i tillegg sine sukessrike perioder i Bayern.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.