RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgli: - Slike kamper man drømmer om

ER KLAR: Tom Høgli, her i landslagssammenheng, ser fram mot søndagens lokaloppgjør.
ER KLAR: Tom Høgli, her i landslagssammenheng, ser fram mot søndagens lokaloppgjør. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
- Det var helt fantastisk. En internasjonal atmosfære.

FC København-back Tom Høgli ser fram til å møte byrival Brøndby søndag, i et oppgjør han mener er blant Europas største.

Oppgjøret mellom de to lagene fra den danske hovedstaden er det klart mest prestisjefylte i dansk fotball. Og også et av Europas største derby, mener Høgli. Han ble imponert over atmosfæren da han spilte sitt første byoppgjør i høst.

- Det var helt fantastisk. En internasjonal atmosfære, og vi hadde fantastisk støtte. En stor opplevelse, forteller Høgli.

Han merket fort at kampen betyr mye for begge lags supportere.

- Det ligger en stemning i luften, som forteller at dette er en helt spesiell kamp, og en som betyr masse. Jeg rangerer dette derbyet høyt i Europa når det gjelder prestisje, atmosfære og tenningsnivå, legger han til.

Den tidligere Club Brugge-spilleren mener oppgjørene mot Anderlecht i Belgia ikke var like store, siden de to lagene ikke var geografisk nære.

- I forhold til andre ting jeg har vært med på er dette helt spesielt. Man merker det også godt fordi lagene holder til så tett ved hverandre. Det er sånne kamper man lever for som fotballspiller. Når man er liten drømmer man om å spille i de store kampene, og dette er en slik kamp, sier høyrebacken.

Ståle Solbakkens København ligger på 2.-plass, men har langt opp til ledende Midtjylland. Byrival Brøndby på 5.-plass er sju poeng bak før søndagens kamp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere