RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo: - Dette venter Norge i Aserbajdsjan

KLAR FOR KAMP: Landslagstrener Per Mathias Høgmo venter et aggresivt Aserbajdsjan på søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR KAMP: Landslagstrener Per Mathias Høgmo venter et aggresivt Aserbajdsjan på søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Landslagssjefen tror på et svært aggresivt hjemmelag.

Per-Mathias Høgmo har forberedt sine spillere på et svært aggressivt hjemmelag i søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

- I kampen mot Bulgaria var det ekstrem aggressivitet, og tøffe dueller preget den første omgangen. Så åpnet det seg litt i annen omgang, og bulgarerne fikk litt mer plass uten at de skapte veldig mye, sa Høgmo på pressekonferansen før treningen i Baku lørdag kveld.

- Jeg venter en «tight» og tøff batalje her, det viser historikken til Aserbajdsjan. Vi er forberedt på at de kommer på banen med stor aggressivitet.

Aserbajdsjan tapte 1-2 hjemme for Bulgaria i sin eneste hjemmekamp tidligere i kvalifiseringen. I forrige VM-kvalifisering ble Russland holdt til 1-1 i Baku. Høgmo vet hvor viktig tre poeng søndag vil være, og han vet at Norge må være villig til å blø for poengene.

Motivasjon
- Vi venter oss et veldig motivert aserbajdsjansk lag. De tapte 0-6 i sin forrige kamp (borte mot Kroatia) og byttet trener. Nå har de vært sammen i to uker under sin nye trener, og jeg tror de er veldig godt forberedt og ønsker å vise seg fram, sa han.

Det er også de norske spillerne, ifølge Tarik Elyounoussi som var med Høgmo til pressekonferansen der det var like mange journalister fra Aserbajdsjan som fra Norge.

- Vi har sett Aserbajdsjan på video i dag. Det er et robust lag som spiller veldig tøff fotball, men vi ser mulighetene til å slå dem. Hvis vi tar tre poeng, vil vi ha fått en veldig bra start i kvalifiseringen, sa han.

- Aserbajdsjanerne er tøffe, men vi er tøffe vi også. Vi er ikke redde for å ligge nede.

Hemmelig
Høgmo har laget stort sett klart, men han røper det ikke før søndag kveld. Både fredagens og lørdagens trening ble lukket etter oppvarmingen.

- Mye er klart, men selvfølgelig er det alltid noen små detaljer jeg vil ta med inn i kampdagen, sa Høgmo.

- Det er god konkurranse om flere plasser. Vi har hatt en god uke, er godt forberedt, og med seier søndag vil vi definitivt ha fått en ordentlig god start på kvalifiseringen. Vi kan også leve med uavgjort. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere