RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo: - Fascinerende å se Dæhli

Landslagssjef Per Mathias Høgmo under pressetreffet med landslaget i fotball tirsdag.
Landslagssjef Per Mathias Høgmo under pressetreffet med landslaget i fotball tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Landslagssjefen brukte Mats Møller Dæhli som eksempel.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo startet tirsdagens pressekonferanse med å bruke Mats Møller Dæhlis innsats på mandagens trening som et eksempel på hans tanker om framtidens norske landslag.

(Se video fra pressekonferansen med Høgmo nederst i artikkelen)

Høgmo har siden han tok over treneransvaret vært tydelig på at han ønsker å utvikle spillere, og at Norge er inne i et generasjonsskifte.

Før pressen fikk stille spørsmål på tirsdagens pressetreff, brukte landslagssjefen derfor god tid på å forklare sin filosofi.

- Det var fascinerende å se Mats Møller Dæhli på trening mandag. Vi vet hva han er god på, men så er det mange som sier at han ikke scorer nok mål og at han ikke er involvert med mange målpoeng. Han har jobbet veldig mye med avslutninger i Cardiff. Det har jeg sett selv. Og hva fikk vi se da vi jobbet med hvordan vi skal skape sjanser mot Malta på treningsfeltet? Spurte Høgmo i sin monolog.

- Jo, vi ser en Mats Møller Dæhli som kommer rundt straffemerket og setter ballen i mål. Det var meget, meget bra, både i posisjonering og i avslutningsteknikk, sa landslagstreneren.

- Det jeg prøver å si er at det er ingen grunn til at han, som ett eksempel, ikke kan bli en god målscorer både for Norge og Cardiff. Vi kunne sagt at han ikke er defensivt god nok, men vi ser potensialet og bygger opp under det. Det gir resultater, konkluderte Høgmo.

Landslagstreneren fortalte at det siste var et eksempel på hvordan han tenker. Han fastslo også at de aller fleste spillerne på landslaget er i et veldig spennende utviklingsløp.

Til tross for fokuset på utvikling, er ikke Høgmo i tvil om hva han ønsker å få ut av fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta.

- Vi har en klar forventning om å slå Malta, sa han. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere