RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo: - Nei, vi mangler ikke ledertyper

HVEM VELGER HAN? Per-Mathias Høgmo mener Norge har flere ledertyper i troppen. Han vil ennå ikke avsløre hvem lagets neste kaptein blir.
HVEM VELGER HAN? Per-Mathias Høgmo mener Norge har flere ledertyper i troppen. Han vil ennå ikke avsløre hvem lagets neste kaptein blir. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Landslagssjefen presenterte troppen som skal møte England og Italia.

ULLEVAAL (Nettavisen): Per-Mathias Høgmo presenterte mandag deler av troppen som skal møte England og Italia i starten av september.

Landslagssjefen leste opp 18 navn og kommer til å kalle inn ytterligere fem-seks spillere etter privatkampen mot De forente arabiske emirater onsdag.

Noe som før mandagens uttak skapte ekstra hodebry for Høgmo, er at Brede Hangeland forrige uke kunngjorde at han gir seg med landslagsfotball.

Uten de siste års soleklare midtstopper- og kapteinsvalg, sitter Høgmo og fotballnorge for øvrig igjen med to spørsmål. Hvem tar plass i midtforsvaret når alvoret starter? Og hvem tar på seg kapteinsbindet?

Hvem i all verden blir Norges nye kaptein? spurte Nettavisens sportsredaktør Roy Kvatningen etter at Brede Hangeland ga seg.

- Vi har ledertyper
Under mandagens pressekonferanse ville ikke Høgmo fortelle hvem han vurderer som ny landslagskaptein, men ville ikke være med på at Norge mangler ledertyper på banen.

- Nei. Det er ledertyper i landslaget i dag. Det er mange potensielle ledertyper, som er ferd med å etablere seg på høyt nivå internasjonalt. De vil gjennom matching på høyt nivå over tid også bygge opp sin lederkompetanse i enda større grad, sier Høgmo til Nettavisen.

Landslagssjefen mener at man som representant for det norske landslaget, allerede kan vise til lederegenskaper.

- Landslagsspillere er ledertyper. Det er derfor de har kommet dit. De har en del iboende egenskaper som gjør at de kan representere Norge.

Tok ut tre stoppere
Om noen av de blir kaptein gjenstår å se, men Høgmo har foreløpig tatt ut tre midtstoppere til kampene mot England og Italia. Landslagstreneren sier følgende om sine utvalgte.

- Vegard Forren har bare blitt bedre og bedre for Molde, synes jeg. Han gjorde noen veldig gode landskamper før han dro til Southampton. Jeg synes han er tilbake på det nivået nå.

- Tore Reginiussen er kaptein og spilte en bra kamp på søndag. Han har vært en del skadet. Han og Vegard spilte veldig ok både mot Skottland og Danmark i høst.

- Håvard Nordtveit, som jeg hadde håpet skulle spille midtstopper i Mönchengladbach, havnet på midtbanen søndag. Vi får vurdere hvordan vi løser det, men han kan være aktuell på midtstopperplass.

I tillegg får Odd-stopperen Steffen Hagen muligheten til å spille seg inn i troppen, når et norsk landslag bestående av hjemlige spillere, møter Emiratene i Stavanger onsdag.

Her er troppen (landskamper i parentes):
André Hansen (2) - Odd
Rune Almenning Jarstein (37) - Hertha Berlin
Ørjan Håskjold Nyland (4) - Molde

Vegard Forren (13) - Molde
Tore Reginiussen (21) - Rosenborg
Omar Elabdellaoui (7) - Olympiakos
Tom Høgli (41) - FC København
Martin Linnes (5) - Molde

Ruben Yttergård Jenssen (32) - Kaiserslautern
Håvard Nordtveit (15) - Borussia Mönchengladbach
Stefan Johansen (9) - Celtic
Anders Konradsen (5) - Rennes
Per Ciljan Skjelbred (23)- Hamburg
Alexander Tettey (18) - Norwich

Tarik Elyounoussi (31) - Hoffenheim
Mats Møller Dæhli (5) - Cardiff
Joshua King (11) - Blackburn
Håvard Nielsen (5) - Eintracht Braunschweig
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere