RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo aktuell for kvinnelandslaget

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges fotballforbund (NFF) har startet jakten på Åge Steens etterfølger som trener for det norske kvinnelandslaget. Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er en av kandidatene.

Høgmo blir ledig på arbeidsmarkedet neste sesong, og skal, etter det TV 2 Nettavisen erfarer, være en av kandidatene til å overta etter Åge Steen.

Steen gir seg som trener for kvinnelandslaget når kontrakten går ut 1. januar 2005.

Høgmo kandidat
Høgmo flytter tilbake til Moss for å være nærmere familien etter denne sesongen. Den suksessrike treneren har tidligere ledet det norske kvinnelandslaget til OL-gull - nå kan han igjen komme til å overta som trener for kvinnene.

- I den prosessen vi er i nå, ønsker vi ikke å gå inn på navn vi vurderer. Men vi leter blant alle attraktive norske trenere. Også kvinner - vi kan ikke utelukke at en kvinnelig trener kan komme til å overta, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

- Er Høgmo en av kandidatene dere vurderer?

- Han er en veldig attraktiv trener, men det vil være uprofesjonelt av meg å kommentere enkeltnavn i en ansettelsesprosess, svarer Solheim.

- Men det jeg kan si i denne sammenheng, er at vi har mange navn på blokken, og det vil alltid være spekulasjoner omkring en slik attraktiv jobb, fortsetter han.

Ordknapp
Per-Mathias Høgmo er som vanlig ordknapp når det gjelder spørsmål om hva han skal gjøre neste år.

- Jeg har ikke bestemt meg enda. Mitt fokus nå er på serieavslutningen mot Sogndal, først og fremst, sier Tromsø-treneren til TV 2 Nettavisen.

- Har du vært i kontakt med NFF med tanke på jobben som trener for kvinnelandslaget?

- Nei, jeg har ikke mottatt noe konkret tilbud, svarer Høgmo.

- Kunne du tenkt deg å trene kvinnelandslaget igjen?

- Jeg trivdes veldig bra sist jeg trente dem, og husker veldig godt OL-gullet fra Sydney. Men akkurat nå er det nok ikke aktuelt. Mitt fokus er Tromsø ut sesongen, sier Høgmo.

Ikke deadline
Ifølge Roger Solheim i NFF forventer forbundet å ha en ny trener på plass for kvinnelandslaget i god tid før 1. januar neste år.

- Men det er ikke mulig å ha en timeplan for dette. Når vi har funnet rett person, skal dere får vite det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere