RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo ber utenlandsproffene jobbe hardere

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det har kommet litt i skyggen, sier landslagssjefen.

Mange norske utenlandsproffer sliter benken i sine klubber. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener de må være tålmodige og jobbe hardt for å lykkes i gode klubber i utlandet.

En utregning som Bergens Tidende har gjort, viser at de norske proffene får lite spilletid. Spillerne som har vært på landslaget det siste halvåret, og som er i en av Europas 15 beste ligaer, spiller i gjennomsnitt 39 minutter per kamp, ifølge avisen.

Høgmo sier spillerne må ta mer ansvar for å etablere seg i klubbene sine.

- Hvis en spiller er i en klubb og ikke får spilletid, så er det gjerne slik at man begynner å snakke om at man vil til en annen klubb. Spesielt blant yngre spillere. Så er det kommet i skyggen at man må jobbe hardere. Mange av disse klubbene har 25 kvalifiserte spillere i troppen. Det er tøft å nå opp, forklarer Høgmo til BT.

Manglende suksess
Norges A-landslag for menn har ikke vært i et mesterskap siden EM i 2000. Heller ikke til sommerens VM-sluttspill i Brasil klarte Norge å kvalifisere seg.

- Jeg vil si det slik at det ligger et stort forbedringspotensial i at spillerne i de beste ligaene spiller 39 minutter per kamp. For at landslaget skal ha suksess, er det avgjørende at vi tar tak i dette. Det sier seg selv at landslaget er prisgitt kvaliteten på spillerne, sier Høgmo.

Møter trenere
Ledelsen i Norges Fotballforbund har gitt landslagssjefen klare instrukser om å ha tett kontakt med utenlandske trenere og direktører.

- Det er viktig at jeg som landslagssjef investerer tid, oppsøker klubbene og avtaler møter. Vi må i større grad sitte rundt bordet når det blir tatt beslutninger som gjelder norske landslagsspillere. Ved at jeg er til stede blir også autoriteten til spilleren bygget opp. Det vil vise klubbene at dette er en spiller landslaget har tro på og satser på, sier Høgmo.

Bergens Tidendes statistikk ble laget før helgens kamper. En spiller som Brede Hangeland, kommer dårligere ut enn forventet på grunn av skader. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere