RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo har ikke vurdert Celina

UAKTUELL: Bersant Celina er ikke lenger på landslagssjef Høgmos radar.
UAKTUELL: Bersant Celina er ikke lenger på landslagssjef Høgmos radar. Foto: John Sibley (Reuters)
Sist oppdatert:
Nå må Celina selv melde seg hvis han skal være aktuell for Norge.

ULLEVAAL (Nettavisen): Manchester City-spiller Bersant Celina (19) har som kjent signalisert at han ønsker å spille for Kosovo, ikke Norge.

Og da landslagssjef Per-Mathias Høgmo presenterte landslagstroppen til de to privatlandskampene i mars mot Estland og Finland, var det uten Celinas navn på listen over 22 mann. En siste spiller skal tas ut etter helga, men overfor Nettavisen bekrefter Høgmo at Celina er uaktuell.

- Fakta nå er at han har sagt han vil spille for Kosovo. Derfor har ikke vi vurdert Celina sportslig til denne troppen, sier Høgmo.

TOK UT TROPPEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde troppen til privatlandskampene mot Estland i Tallin 24. mars og Finland på Ullevaal Stadion 29. mars tirsdag.

Les: Høgmos tropp mot Estland og Finland

Det betyr at det nå er opp til Celina selv å ta kontakt med den norske landslagsledelsen om han vil bli vurdert for Norge-spill. Tar han ikke kontakt og sier at han vil spille for Norge, vil ikke Høgmo vurdere 19-åringen i det hele tatt.

- Han må ha en indre motivasjon for å spille for Norge, nå har han valgt Kosovo. Men om han skulle endre oppfatning ... Høgmo lar setningen henge i lufta.

Før landslagsuttaket som kom tirsdag formiddag uttalte Høgmo følgende til Nettavisen om hvorvidt han vurderte Celina til de kommende privatlandskampene:

- Det er ingenting som er nedfelt i stein. Vi får se hva fremtiden bringer.

Høgmo bedyrer på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion at dialogen med Celina fortsatt er god. Landslagssjefen var og besøkte Celina i Manchester City i fjor.

Nå tyder ting på at Høgmo ikke vil prioritere å følge med på Celina lenger, med mindre Celina selv åpner døren igjen til det norske landslaget.

- Hvis du hadde ønsket Celina i den norske troppen, hadde du tatt kontakt med ham da?

- Nei, vi har ikke vurdert han sportslig. Per i dag har Celina valgt å spille for Kosovo, svarer Høgmo til Nettavisen.

Etter at Celina fikk sin debut for Manchester City blusset diskusjonen om 19-åringens landslagsfremtid kraftig opp. Det ble blant annet hevdet at han skal ha krevd spilletid på det norske landslaget. Dette har han i senere tid benektet.

I slutten av oktober bekreftet Celina at han ville velge Kosovo framfor Norge, selv om han også hadde ønsket sterkt å spille med det norske flagget på brystet.

- Det er der hjertet mitt ligger. Når jeg drar tilbake til Kosovo så føles det som jeg er hjemme. Jeg vil spille for dem så jeg kan hjelpe med å bygge landet, skape et godt rykte og et godt lag. Ethvert land burde ha et landslag, sa Celina til den engelske avisa The Independent da.

Les: Høgmos tropp mot Estland og Finland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere