RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LITE SNAKKESALIG: Per-Mathias Høgmo vil ikke si hva han mener om situasjonen i FIFA og rundt Qatar-VM, annet enn at situasjonen er svært alvorlig.
LITE SNAKKESALIG: Per-Mathias Høgmo vil ikke si hva han mener om situasjonen i FIFA og rundt Qatar-VM, annet enn at situasjonen er svært alvorlig. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Høgmo nekter å svare på spørsmål om Qatar-VM

Per-Mathias Høgmo mener det politiske leddet i NFF bør ta seg av det.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det blåser hardt rundt FIFA og Sepp Blatter om dagen.

Qatar-VM i 2022 er også gjenstand for knallhard kritikk om dagen, og det er noe landslagssjefen har fått med seg.

På spørsmål om han ble overrasket over arrestasjonene av topplede i FIFA, mistenkt for korrupsjon, svarer Høgmo kontant:

- Nei, nei, sier Høgmo til Nettavisen.

Alvorlig situasjon
Han er skremt over den situasjonen som utspiller seg i forkant av FIFA-kongressen i Zurich.

- Det er svært alvorlig. Jeg understreker, svært alvorlig. Jeg følger etterforskningen med spenning, og jeg er veldig spent på hvordan FIFA rydder opp og håndterer saken, sier landslagssjefen.

Mange mener det er på høy tid at Blatter trekker seg som FIFA-president, og i det minste trekker sitt kandidatur til gjenvalg før fredagens valg.

Høgmo vil helst ikke svare på hva han mener om den omstridte fotballederen.

- Mener du Blatter bør gå av?

- Jeg mener vi har et politisk system hvor vi har et styre og en president som skal ivareta Norges interesse. Men jeg forventer at alle aktører som representerer ulike steder inn i kongressen, sørger for at FIFA, som skal være det øverste leddet i organisasjonen, har en troverdig ledelse, som gjør at vi står fjellstøtt på et verdigrunnlag. 

Landslagssjefen vil ikke krisemaksimere tilstanden i FIFA, men han er klar på hva som bør gjøres.

- Det er ingen tvil om at det er helt avgjørende at FIFA har en ledelse som har troverdighet i hele verden. Det får de som jobber politisk sørge for at skjer.

Boikotte Qatar?
Norges Fotballforbund og LO har gått sammen og sendt et brev til FIFA hvor de ber oragniasjonen rydde opp det som skjer rundt Qatar-VM.

Flere har ment at budskapet fra NFF ikke har vært tydelig nok inn mot mesterskapet som skal avholdes om syv år, men det ønsker ikke Høgmo å snakke om.

- Jeg skal ikke gå videre i det, da kommer du inn i det politiske. Det får Yngve Hallén og styret svare for. Jeg tror det var ganske tydelig nå med hva jeg mente om den saken.

- Er det aktuelt å boikotte Qatar-VM?

- Jeg tenker bare det at FIFA, og det gjelder uansett idrettsorganisasjon, skal stå fjellstøtt på et verdigrunnlag, som gjør at barn og ungdom, og alle som er glade i idretten, og i dette tilfellet fotball, er fornøyde. Det er en politisk oppgave å hele tiden sørge for det, om det er FIFA, UEFA eller NFF, sier Høgmo.

Landslagssjefen ville videre ikke snakke mer om FIFA og situasjonen rundt Qatar-VM, men han er klar på én ting:

- Den øverste myndighet må til enhver tid ha troverdighet. Og da er korrupsjon noe som man må komme til livs i samfunnet vårt i dag. det gjelder i idretten, og også samfunnet generelt, avslutter Høgmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere