RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo om stortapet: - Det er unødvendig og jeg er skuffet

IKKE PENT: Per Mathias Høgmo måtte se at det norske landslaget ble slått ettertrykkelig av Kroatia.
IKKE PENT: Per Mathias Høgmo måtte se at det norske landslaget ble slått ettertrykkelig av Kroatia. Foto: Darko Bandic (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge ble straffet hardt av effektive kroater.

KROATIA - NORGE 5-1:

ZAGREB / OSLO (Nettavisen):  Norge fikk seg en leksjon i effektiv fotball, da Kroatia ble for sterke og til slutt vant hele 5-1 lørdag kveld.

Etter kampen var det en skuffet, men fattet norsk landslagssjef som møtte pressen.

- Kampen ble egentlig sånn som vi hadde ønsket. Vi er uheldig etter kort tid når Per Ciljan Skjelbred må ut. Første omgangen er grei, men de scorer ett mål og leder til pause. Når de scorer 2-0 får de mer ro over seg og derfra blir det vanskelig for oss, sier Per Mathias Høgmo.

Mot slutten røynet det på for Norge, som slapp inn to unødvendige mål i løpet av de siste minuttene.

- Vi kommer inn i kampen igjen når vi gjør 1-3 og har noen gode sjanser til å sette enda et mål. Men når de får sitt fjerde, da går lufta ut av oss. De to siste målene var veldig unødvendige å slippe inn og det er jeg skuffet over. Kampplanen lykkes vi med, men vi gjør avgjørende feil på deres mål og det blir vi straffet veldig hardt for., fortsetter landslagssjefen.

Om Martin Ødegaard, som fikk debuten fra start i en EM-kvalikkamp, har Høgmo mye positivt å si.

- Jeg synes Martin kom godt fra det, og synes han vokser når han blir flyttet over på høyrekanten. Vi burde nok ha brukt ham mer, men jeg synes han gjør en godkjent debut fra start.

Om Norges muligeheter til å i alle fall ta en play-off-plass bak Italia og Kroatia, er Høgmo positiv.

- Vi er nå halvveis i gruppespillet. Tre av de siste fem kampene er hjemmekamper for oss, og jeg føler vi har en god sjanse til å nå omspillet, sier Høgmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere