RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høgmo spår at Nielsen blir storscorer

Håvard Nielsen vil gjerne følge opp målsuksessen fra forrige landslagssamling, men antyder at det kan være lurt å vente til søndag.
Håvard Nielsen vil gjerne følge opp målsuksessen fra forrige landslagssamling, men antyder at det kan være lurt å vente til søndag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Og Håvard Nielsen vil gjerne følge opp målsuksessen fra forrige landslagssamling, men antyder at det kan være lurt å vente til søndag.

– Lysken har ikke vært helt god den siste tiden. Det er ingen strekk, men en liten følelse. Jeg tok ingen sjanser og sto over seriekampen i helgen. Jeg håper å bli klar til landslagets kamper, men den siste er jo den viktigste, sa spissen til NTB tirsdag.

Norge møter Estland i vanlig landskamp onsdag, Aserbajdsjan i EM-kvalifisering søndag.

– Jeg har ikke prøvd meg ordentlig på trening ennå. Hvis det går bra på trening så kan jeg kanskje spille litt mot Estland, men det kan også være lurt å vente til søndag.

Nielsen kom inn og ble matchvinner mot Bulgaria i den viktige EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal forrige måned. Nå er Joshua King ute med skade, og da vil det naturlige være at Eintracht Braunschweig-spilleren rykker inn i laget fra start.

– Håvard er et godt alternativ og har mye av den samme kompetansen, så får vi se hva vi ender opp med når vi kommer så langt, sa Høgmo tirsdag.

Behandling

Det var i nest siste seriekamp at Nielsen kjente at det ikke var helt godt i lysken.

– Jeg måtte byttes ut i den kampen og tok ikke sjansen på å spille i helgen. Med god behandling på denne samlingen håper jeg å bli helt bra så jeg kan bidra for landslaget, sa Nielsen.

Før den oktobersamlingen hadde landslaget scoret bare ett mål på sine fem siste kamper, og spissene var uten landslagsmål siden mars. Så løsnet det, med to Joshua King-mål på Malta før Tarik Elyounoussi og Nielsen avgjorde kampen mot Bulgaria.

– Det var en bra samling for spissene, ja. Det var mye fokus på at vi ikke scoret, og så ble det mål på alle oss tre. Det hjalp mye, det, sa Nielsen, som mener at selvtillit er viktig for målscorere.

Selvtillit

– Det betyr veldig mye. Spisser kan gå en lang periode uten mål. Så kommer det ett, og dermed løsner det. Tarik har scoret en del i klubben sin, og jeg har scoret ganske jevnt i Eintracht Braunschweig. Det kan også ha sammenheng med at vi har en god følelse.

Landslagssjefen er godt fornøyd med Nielsens utvikling, selv om han til daglig spiller på nivå to i tysk fotball.

– Han kom til Braunschweig fra Salzburg, der det ble lite spilletid. Han spiller fast enten som spiss, «nummer ti» eller offensiv kant. Uansett tenker jeg at han kan score mye mål i framtida, på høyt nivå, mener Høgmo.

– Han er på en god arena nå, med et godt team rundt seg med trener og sportsdirektør som gir ham stor tillit. Jeg tenker at han dette året får se hvor langt det går, så får han eventuelt vurdere ting til sommeren. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere